Tuesday, September 18, 2012

Νόμο κατά της ισλαμοφοβίας και προσβολής θρησκευτικών αξιών ετοιμάζει η κυβέρνηση Ερντογάν

Η Κυβέρνηση Ερντογάν προσανατολίζεται σε εισαγωγή νομοθεσίας για την ισλαμοφοβία και την ποινικοποίηση των προσβολών των θρησκευτικών αξιών, με αφορμή το σάλο που έχει ξεσπάσει στις μουσουλμανικές χώρες για την αμερικανική ταινία που προσβάλλει τον Προφήτη Μωάμεθ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήδη τα άρθρα 216 και 125 του τουρκικού ποινικού κώδικα προβλέπουν ποινές για προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των ατόμων και ότι τώρα στόχος είναι η αύξηση των ποινών για τέτοιες προσβολές.
Αναφέρει επίσης ότι ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κινηθεί συντονισμένα και να θέσει εκτός νόμου την ισλαμοφοβία, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για αυτό το θέμα.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε ομιλία του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους σε σχολείο ιμάμ-χατίπ στο Ντενιζλί, δήλωσε ότι τα θρησκευτικά σχολεία έχουν αποκατασταθεί.
Είχαν, είπε, καταστεί στόχος και είχαν υποστεί πολλούς περιορισμούς από το πολιτικό κλίμα της «28ης Φεβρουαρίου» (του πραξικοπήματος του 1997). «Τα σχολεία ιμάμ-χατίπ της Μέσης Εκπαίδευσης είχαν κλείσει. Διάφοροι συντελεστές είχαν εισαχθεί στον υπολογισμό της βαθμολογίας για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ώστε να μειωθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για τα σχολεία ιμάμ-χατίπ. Τώρα η Εθνοσυνέλευση τερμάτισε την καταπίεση για τους αντιδημοκρατικούς κανονισμούς. Πλέον τα ιμάμ-χατίπ είναι πάλι σχολεία του λαού. Γιατί κλείσατε τα σχολεία ιμάμ-χατίπ; Μήπως επειδή δεν εκπαίδευαν τρομοκράτες και αναρχικούς; Εγώ και οι Υπουργοί μου είμαστε περήφανοι για την επαναλειτουργία των σχολείων αυτών».
Η αντιπολιτευόμενη «Τζουμχουριέτ» γράφει ότι προκάλεσε αντιδράσεις ο υπαινιγμός του κ. Ερντογάν ότι τα υπόλοιπα σχολεία πλην των ιμάμ-χατίπ «εκπαιδεύουν τρομοκράτες και αναρχικούς», ενώ η «Μπιργκιούν» έχει τίτλο στην πρώτη σελίδα «Είμαστε είτε ιμάμ-χατίπ είτε τρομοκράτες».
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός πρόσθεσε στην ίδια ομιλία ότι η εκστρατεία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CHP) να υπονομευθεί το νέο εκπαιδευτικό σύστημα (4+4+4) δεν έπιασε τόπο, αφού μόνο 3-4% των γονιών εξασφάλισε ιατρική γνωμάτευση για να μην στείλει τα παιδιά του στο σχολείο.
Ο κ. Ερντογάν είπε ότι ο τουρκικός λαός δεν δίνει πια σημασία στο CHP και προειδοποίησε το κόμμα της αντιπολίτευσης να μην χειραγωγεί τις αξίες του τουρκικού λαού.
 onlycy.com
18/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin