Thursday, September 13, 2012

Η υπογραφή κοινής δήλωσης από Βελιγράδι και Πρίστινα προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σερβίας

Η Γερμανία αναμένει η Σερβία, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπογράψει με το Κόσοβο κοινή νομικά δεσμευτική δήλωση που θα υλοποιηθεί έως την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση στην Ένωση.
Ο Αντρέας Σόκενχοφ, ανώτατος εκπρόσωπος του κυβερνώσας Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε σήμερα από το Βελιγράδι ότι "οι εταίροι, το Βελιγράδι και η Πρίστινα πρέπει να σκεφθούν το περιεχόμενο της δήλωσης".



Ο κ. Σόκενχοφ ανέφερε ως παράδειγμα ένα σύμφωνο σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά τόνισε ότι η αναφορά σε τέτοιους είδους συμφωνία έγινε απλά για να δείξει ένα παράδειγμα.
"Για μας είναι σημαντικό να υπάρξει κοινή δήλωση σε γραπτή μορφή πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, κι έως την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων τα σημεία της δήλωσης να εφαρμοστούν στην πράξη» είπε κ. Σόκενχοφ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Ο Γερμανός πολιτικός παρουσίασε επτά σημεία, τα οποία η Γερμανία αναμένει από τη Σερβία στην πορεία προσέγγισης της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για νέα αιτήματα, αλλά για κριτήρια που είχαν παρουσιαστεί και «όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση και Βουλή, αλλά και σε εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών ομάδων την προηγούμενη περίοδο». 

express gr
13/9/12
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin