Monday, October 15, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΟΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΥΞΙΑ

Η συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, αποτελεί την άμεση επιδίωξη της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τις χθεσινές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού των Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει πως είναι ρεαλιστικό να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση, προειδοποιώντας πως αν αυτό δεν συμβεί οι συνέπειες θα είναι δραματικές και διαμηνύοντας ότι τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη.


Παράλληλα, στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν».

Σχετικά με τη διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως είναι κρίσιμο να ξεπεραστεί και αυτή, οπότε και θα ανοίξει ο δρόμος για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή.

Από την πλευρά του, μιλώντας στη Real News, ο υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επίσης επισήμανε πως «πρέπει να κλείσουμε τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα συμφωνήσουμε με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου».

Αυτή την εβδομάδα αλλά και μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών, πρόσθεσε, θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά τη βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης ενώ όταν καταλήξουμε, θα προχωρήσουμε στην ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, θα μπορεί η οικονομία να ανασάνει και να ανακάμψει, αλλά και η κυβέρνηση να ξεκινήσεις τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στη χώρα «χωρίς το άγχος της σημερινής ασφυξίας».
elzoni.gr
15/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin