Wednesday, October 31, 2012

Ξεσκεπάζει η ΕΡΤ τους Αρβανίτη και Κατσίμη."Τα ιατροδικαστικά πορίσματα διαψεύδουν το δημοσίευμα περί βασανισμών από την Αστυνομία"

Διευκρινιστικές πληροφορίες για την απόφαση της διακοπής της εκπομπής.
«ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και δημοσιογράφος Νίκος Σίμος.
 Πιο αναλυτικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι οι παρουσιαστές της εκπομπής παρουσίασαν το ζήτημα των δήθεν βασανισμών των νεαρών από την Αστυνομία, χωρίς την απαραίτητη δημοσιογραφική έρευνα και εξήγαγαν συμπεράσματα τα οποία δε βασίζονταν σε καμία περίπτωση σε τεκμηριωμένο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.


Αρκούμενοι μόνο στο ατεκμηρίωτο ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian ....το οποίο κατά σύμπτωση συνοδεύτηκε την ίδια περίοδο από ένα βίντεο του γνωστού δημοσιογράφου ακτιβιστή και στελέχους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ το οποίο φιλοξενήθηκε επίσης στον Guardian... ( http://www.guardian.co.uk/world/video/2012/oct/26/golden-dawn-greece-police-video)

«οι παρουσιαστές της εκπομπής» όπως αναφέρει ο Νίκος Σίμος «συνεπέραναν ότι οι νεαροί χτυπήθηκαν και βασανίστηκαν από την Αστυνομία. Δυστυχώς οι δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ χωρίς να μπουν στον κόπο όπως αναφέρει ο Νίκος Σίμος να ερευνήσουν το θέμα, ανέφεραν ότι τα ιατροδικαστικά πορίσματα που εξεδόθησαν σε σχέση με τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ, για τους οποίους ο Guardian έγραψε ότι κακοποιήθηκαν, δικαίωναν την βρετανική εφημερίδα».

 Και συνεχίζοντας στην ανακοίνωση του ο Νίκος Δήμου αναφέρει ότι..

«Η πραγματικότητα όμως, η οποία μπορεί να επιβεβαιωθεί με απλή δημοσιογραφική έρευνα, έδειξε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή
τα ιατροδικαστικά πορίσματα διαψεύδουν το δημοσίευμα περί βασανισμών .

Επιπλέον οι παρουσιαστές δημοσιογράφοι όφειλαν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πληρότητας της ενημέρωσης, να έχουν καλέσει και τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να καταγράψουν και τις δικές του απόψεις και όχι μόνο του Guardian».

 Και συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο Νίκος Σίμος, «Η τεκμηρίωση και η διασταύρωση μιας πληροφορίας που μεταδίδει ένας δημοσιογράφος είναι βασικός κανόνας για την άσκηση δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως άλλωστε ορίζει και το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.

Εκπτώσεις σε αυτόν τον κανόνα δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τη Δημόσια Τηλεόραση. Η πλημμελής άσκηση της δημοσιογραφικής εργασίας είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο ελήφθη η απόφαση της απομάκρυνσης των δύο παρουσιαστών της εκπομπής.

Τα υπόλοιπα που λέγονται και γράφονται, περί δήθεν χειραγώγησης, λογοκρισίας και πολιτικών διώξεων, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως άλλωστε αποδεικνύει η πολυφωνία και ο πλουραλισμός των απόψεων που εκφράζονται καθημερινά στη Δημόσια Τηλεόραση». ......

www.eglimatikotita.gr
31/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin