Tuesday, October 16, 2012

Γ. Στουρνάρας: Αναμένουμε συμφωνία σε όλα τις επόμενες μέρες

Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας ενώ παράλληλα διαπίστωσε σημαντική πρόοδο στις διαβουλεύσεις των τελευταίων μηνών. Όπως είπε, υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ημέρες.

Για την τρόικα είπε ότι, παρά τις όποιες εντάσεις αυτούς τους δύο μήνες των σκληρών διαπραγματεύσεων, επέδειξαν πνεύμα καλής συνεργασίας και πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις. Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που υπάρχουν ενώ για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών σημείωσε ότι παραμένει σε ισχύ όπως έχει συμφωνηθεί ως τώρα.
Για το θέμα της αγοράς εργασίας, πρόσθεσε, υπήρξε πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει.
«Το υπουργείο Οικονομικών, που είναι ο θεματοφύλακας της ευστάθειας της οικονομίας, δεν θα παύσει να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν, ακόμη και όταν αφορούν άλλα υπουργεία», κατέληξε ο υπουργός. 
----------


  • Τόμσεν: Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο στα περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο, συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, μετά την αποψινή συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, στο υπουργείο Οικονομικών. «Για τα λίγα που απομένουν, πιστεύουμε ότι θα καταλήξουμε σύντομα», πρόσθεσε.

Προηγουμένως οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει απόκλιση στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Την πρόοδο που επιτεύχθηκε στις συζητήσεις με την τρόικα επιβεβαίωσε και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι απομένουν κάποιες εκκρεμμότητες που έχουν να κάνουν με τις διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και τα εργασιακά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Η τρόικα αναχωρεί αύριο από την Ελλάδα και αναμένεται να επιστρέψει από την ερχόμενη εβδομάδα, oπότε και θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

ethnos gr naftemporiki gr
16/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin