Monday, October 22, 2012

Η Τουρκία απορρίπτει την πρόταση επαναπροσέγγισης του Ισραήλ

Την πρόταση επαναπροσέγγισης στην οποία προέβη τη Δευτέρα το Ισραήλ απέρριψε άμεσα η Άγκυρα δια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο σύμβουλος του ισραηλινού ΥΠΕΞ Πίνχας Αβίβι –και πρώην πρέσβης του Ισραήλ στην Άγκυρα- πρότεινε νωρίτερα οι δυο χώρες να εστιάσουν στο συριακό ζήτημα και διαβουλεύσεις για την αμοιβαία επίλυση των διαφορών των δυο χωρών.


«Πρέπει να υπερβούμε τις διαφορές μας και να εστιάσουμε στο μέλλον. Και οι δυο (χώρες) έχουμε κάνει κάποια λάθη, αλλά η κλιμακούμενη κρίση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ήταν τεχνητή. Μπορούμε να κάτσουμε στο τραπέζι και να επιλύσουμε τα προβλήματά μας» δήλωσε από την Ιερουσαλήμ ο Αβίβι, επισημαίνοντας τις συνέπειες από τη συριακή σύρραξη και για τις δυο χώρες.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στάσης από την Τουρκία όσον αφορά το Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές πρέπει να λάβουν τα αναμενόμενα βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων, αντί να δίνουν μηνύματα μέσω του Τύπου» απάντησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Σελτσούκ Ουνάλ.

Στέλιος Κάνδιας22/10/2012
skai gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin