Friday, October 5, 2012

Yandex εναντίον Microsoft και Google

Ο ρωσικός όμιλος Yandex, ιδιοκτήτης της πρώτης μηχανής αναζήτησης στη Ρωσία, έθεσε σε λειτουργία από χθες το δικό του πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, κάνοντας ένα βήμα για να ανταγωνισθεί ευθέως τους γίγαντες του χώρου όπως η Microsoft, ή η Google.

Ο περιηγητής «δεν είναι απλώς ένα πρόγραμμα για την είσοδο σε ιστοσελίδες, καθιστά ευκολότερη και πιο ασφαλή την εργασία μέσα στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές του ‘πληροφοριακού νέφους δεδομένων’ και τις τεχνολογίες της
Yandex, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Η τεχνολογία cloud computing επιτρέπει τη διαχείριση μέσω του ίντερνετ ηλεκτρονικών δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα σε απομακρυσμένους υπολογιστές εξυπηρέτησης δικτύου.



Η Yandex συνεργάζεται στενά με τη ρωσική Kaspersky Lab, που εξειδικεύεται στον εντοπισμό και καταπολέμηση ιών σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου.

Όπως και η Google, το νέο πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από υπηρεσίες, που ξεκινά από την παροχή αμέσων μηνυμάτων έως ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλίας και δυνατότητα διαδικτυακής αποθήκευσης, καθώς και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές, όπως αυτή για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Μόσχα.

Η Yandex (Yet Another Index) αποτελεί την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία και την πέμπτη σε παγκόσμιο επίπεδο, με πάνω από 25 εκατ. επισκέψεις την ημέρα. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 είχε πραγματοποιήσει το 60% της διαδικτυακής δραστηριότητας στη χώρα, πολύ μπροστά από τη Google, η οποία διεκδικεί το ένα τέταρτο της δραστηριότητας στη Ρωσία.

Ο όμιλος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1997 από τους Αρκάντι Βόλοϊ και  Ίλια Σεγκαλόβιτς, εισήχθη το 2011 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

http://www.tv100.gr/nooz-gr/yandex-enantion-microsoft-kai-google.html
5/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin