Tuesday, November 13, 2012

Θα μας δώσουν 44 δισ, αλλά θα παίρνουμε μέτρα σε κάθε απόκλιση

Το εξευτελιστικό για την Ελλάδα πρόσταγμα του Σόιμπλε να μεταφέρονται τα ποσά των δανείων σε δεσμευμένο λογαριασμό, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,\ απερρίφθη απ’ τον Σαμαρά, πέρασε όμως η θέση του για δημιουργία μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης, σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να κόβει δαπάνες στο ύψος της απόκλισης. Προς το παρόν λένε ότι αποκλείονται νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά ποιος λογαριάζει πια τις υποσχέσεις;


Θα περάσει η διάταξη αυτή απ’ τη Βουλή;
Δεν θα τη φέρει καν προς ψήφιση η κυβέρνηση. Θεωρεί ότι έχει ψηφιστεί το γενικό πλαίσιο και όλα τα ειδικότερα θέματα θα προωθούνται με υπουργικές αποφάσεις.

Μόνο θετικό είναι ότι πιθανότατα στις 20 ή στις 26 του μήνα θα εγκριθεί η εκταμίευση ολόκληρου του δοθεί του ποσού, που προβλεπόταν για το 2012.
Δηλαδή 44 δισ ευρώ. Αυτό γράφει η Βild. Υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι θα συμφωνήσει η Γερμανία και το ΔΝΤ στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μας.
Θα δεχθεί η Λαγκάρντ να μην υπάρξει νέο «κούρεμα», όπως απαιτεί το Βερολίνο ή θα υπάρξει άλλος συμβιβασμός;
 .aixmi.gr
13/11/12 
---
ΣΧΕΤΙΚΟ:



No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin