Tuesday, November 27, 2012

Διάγγελμα Σαμαρά στις 7.00 το απόγευμα για το χθεσινό Eurogroup

Με μία διαγγελματική δήλωση διάρκειας 9 λεπτών στις 7.00 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στους Ελληνες πολίτες για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.
ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
H κυβέρνηση αποτιμά θετικά τις χθεσινές εξελίξεις σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά για σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη και η μείωση της ανεργίας.

Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συναντηθεί με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, προκειμένου να τους ενημερώσει. «Το παλέψαμε οι Έλληνες, όλοι μαζί και αύριο ξεκινάει μια καινούρια μέρα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος την Τετάρτη στις 13:00 θα προεδρεύσει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο τις πρόσφατες εξελίξεις από το μέτωπο των Βρυξελλών.
Η Ελλάδα κέρδισε μια μεγάλη μάχη, σημείωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου. Όπως είπε, με τη συμφωνία των Βρυξελλών διασφαλίζονται οι συνθήκες που επιτρέπουν να υπάρξει ανάκαμψη. «Έπρεπε να κάνουμε ό,τι ήταν απαραίτητο για να κρατήσουμε την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.
«H πρωτοβουλία για την εθνική αντεπίθεση ανήκει στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ και σε στελέχη του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στην ομιλία του οτι:
-Το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο αλλά ταυτόχρονα το 2013 θα είναι ο χρόνος της στροφής, του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο χρόνος που θα μπούμε στο δρόμο της εξόδου από την κρίση.
-Κάνουν λάθος όσοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να θέτεις σε εκβιασμό τις 17 χώρςε της ευρωζώνης με τη διάθεση σου να γίνεις ολοκαύτωμα.
-Πριν από μερικούς μήνες ο κ. Τσίπρας δεν τσιγκουνεύθηκε τα εγκώμια προς τον κ. Χριστόφια για τη στάση του τότε αλλά τώρα η Κύπρος υπογράφει μνημόνιο
Το χθεσινό πακέτο έχει αναμφίβολα θετικά:
- το μήνυμα ότι η Ελλάδα παραμένει ευρώ

-έχουμε επιτέλους την εκταμίευση των δόσεων του Ιουνίου
- επιβεβαιώθηκε το κεκτημένο του Φεβρουαρίου για κάλυψη της ελλάδας από τους εταίρους της μέχρι την επάνοδο στις αγορές όποτε αυτή επιτευχθεί
- έγινε επιβεβαίωση και η επικαιροποίηση της βιωσιμότητας του χρέους
- δέσμευση του Γιούρογκρουπ για χρήματα από τα αναπτυξιακά πακέτα

Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος και τη συνέχιση της χρηματοδότησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης: «Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πολλά έχουν να γίνουν ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία.
Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης».
.ethnos.gr
27/11/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin