Wednesday, November 21, 2012

Γερμανία, Γαλλία διαβεβαιώνουν για συμφωνία στο επόμενο Eurogroup

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία σε μια λύση για την Ελλάδα, χωρίς όμως «κούρεμα», εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires. Η κ. Μέρκελ θεωρεί ότι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας μπορεί να καλυφθεί έως το 2016 μέσω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως είναι η μείωση επιτοκίων και η επέκταση του προγράμματος του EFSF.

Βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα δηλώνει και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι απομένει μια τελευταία πινελιά για τη συμφωνία.



Την ίδια ώρα το Reuters, επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι κατά την ενημέρωση βουλευτών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogoup, φέρεται να δήλωσε πως παραμένει ακόμα ανοιχτό το αν θα παραταθεί ο στόχος για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2022 (έναντι του 2020 που είναι σήμερα), καθώς και το πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενός των 14 δισ. ευρώ.


EurActiv.gr  
.skai.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin