Sunday, December 9, 2012

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 5,4 δισ. προχωρά το υπ. Οικονομικών

Σε έκδοση εντόκων γραμματίων-«μαμούθ», ύψους 5,4 δισ. ευρώ, υποχρεώνεται το υπουργείο Οικονομικών να προβεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς τα κεφάλαια από τη δόση του μηχανισμού στήριξης δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, που λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Ετσι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου προγραμματίστηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 4 εβδομάδων, ποσού 2.125 εκατ. ευρώ λήξης 11 Ιανουαρίου 2013.


Στο πλαίσιο αυτο παρατείνεται επιπλέον κατά ένα μήνα η εξόφληση στις τράπεζες του ποσού των 3,4 δισ. ευρώ, που είχε δανειστεί το Δημόσιο τον περασμένο Αύγουστο, για να εξοφλήσει το ομόλογα ίσης αξίας που κατείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λόγω καθυστέρησης της δόσης από το μηχανισμό στήριξης. Εφόσον η δόση καταβάλλονταν έγκαιρα, το ποσό των 3,4 δισ. ευρώ θα επιστρεφόταν στις τράπεζες, αλλά επειδή δεν προβλέπεται το ποσό της δόσης να είναι διαθέσιμο μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου που λήγουν τα συγκεκριμένα ομόλογα, αποφασίστηκε η ανανέωσή τους για ένα μήνα ακόμη.

ert gr
9/12/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin