Saturday, December 29, 2012

Εδώ και τώρα: Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Μετά και την τελευταία περίπτωση του πρώην τσάρου της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου (αλλά και των Βενιζέλου, Παπανδρέου άμεσα καθώς και της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη από κοντά) με την λίστα Λαγκάρντ, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη τροποποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Έτσι ώστε όχι μόνο να μην παραγράφονται οι παρανομίες τους , αλλά και να είναι ισόβια υπεύθυνοι για κάθε ζημιά που κάνουν στο δημόσιο συμφέρον.
    Δεν μπορεί ας πούμε ένας μηχανικός να είναι ισόβια υπεύθυνος για μια μελέτη και επίβλεψη μιας οικοδομής και όσοι κατακλέβουν ταμεία, νοσοκομεία , τις τσέπες μας,  με τα φορομπηχτικά τους νομοσχέδια να δικαιούνται παραγραφής.
    Όσο για τη συγκυβέρνηση τρέχει να προλάβει, νομίζοντας ότι με την προγραφή Παπακωνσταντίνου θα μείνει στον αφρό. Εδώ είναι προφανές ότι κυβέρνησε και κυβερνάει ένα πολιτικό σύστημα και προσωπικό διεφθαρμένο πατόκορφα. Ούτε μπορούν ούτε θέλουν να προχωρήσουν την κάθαρση , γιατί τα πρώτα που θα πέσουν είναι τα κεφάλια τους. Τους έχουν "χρηματοδοτήσει" τόσοι που αν πουν να συγκρουστούν με τα οργανωμένα συμφέροντα που καταλήστεψαν τη χώρα θα χάσουν αυτή την πολύτιμη υποστήριξη που τους κρατάει στην εξουσία.
   Περιμένουμε από την αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για κατάργηση αυτού του νόμου περί "μη ευθύνης" των υπουργών και την ανάδειξη του ζητήματος σε θέση αιχμής για την αριστερά. Το ΚΚΕ με τις δηλώσεις της κας Παπαρήγα ήταν ξεκάθαρο. 
Φέρτε τώρα στη Βουλή το θέμα της κατάργησης αυτού του κατάπτυστου νόμου. Εδώ και τώρα.!!!!

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin