Sunday, December 9, 2012

Θράκη: Αλλαγές λόγω ΑΟΖ το Δεκέμβριο

Καθήλωσε το κοινό ο Στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός, που τον παρακολούθησε στην διάλεξη που έδωσε για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και την Στρατηγική Ανάπτυξης στην Ελλάδα, εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Φίλων του Μουσίου Κων Καραθεοδωρή.
Ο κ. Λυγερός ξεκίνησε τη διάλεξη με το δημοσίευμα της Ντόιτσε Μπάνκ για τα αποθέματα Φυσικού Αερίου νοτίως της Κρήτης, τα οποία σε νούμερα είναι 427 δις ευρώ, και για την Ελλάδα το νούμερο πάει στα 214 δις ευρώ! Όπως τόνισε ο κ. Λυγερός, "επρόκειτο για μια χρηματοοικονομική ανάλυση και όχι Γεωπολιτική. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες είχε κάνει αφιέρωμα για το ίδιο θέμα και το Αγγλικό κανάλι Μπιμπισί…αλλά τότε δεν είχε πάρει την έκταση που πήρε με την ενασχόληση της Ντόιτσε Μπανκ.
Το Δεκέμβριο του 2012 θα θεσπισθεί η ΑΟΖ της Ελλάδας και θα δείτε ότι το κλίμα θα αλλάξει για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα διαθέτει την δεύτερη ΑΟΖ σε όλη τη Μεσόγειο, μετά την Ιταλία! Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ψάχνει τρόπους να προμηθευθεί φυσικό αέριο για να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Ρωσσία, αλλά και πετρέλαιο. Θα αντιληφθούν όλοι ότι θα πρέπει να φέρονται στην Ελλάδα με σεβασμό…Μένει στην Ελλάδα να κάνει κάποιους να καταλάβουν πόσο δυνατός παίκτης είναι και μάλιστα από πλεονεκτική θέση", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λυγερός. Επίσης, κάλεσε τους Έλληνες και δη τους νέους να μην είναι ηττοπαθείς, να έχουν αυτοπεποίθηση και να δώσουν τον καλό αγώνα της δράσης. Απευθυνόμενος στους νέους τους έδωσε τη συμβουλή να ψάξουν στις σπουδές τους τις ειδικεύσεις με τη Γεωλογία και τους υδρογονάνθρακες. «Έχουν μεγάλο μέλλον αυτές οι δουλειές», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Λυγερός.
Σύνταξη:Βασιλική Μαχαίρα
.ert gr
9/12/12 
---
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin