Friday, December 7, 2012

Εν αναμονή, με αισιοδοξία, της απόφασης των τραπεζών για την επαναγορά ομολόγων

Στις 7 το απόγευμα λήγει η προθεσμία για συμμετοχή των ομολογιούχων στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

 Όπως μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται δύο τραπεζίτες, oι ελληνικές τράπεζες ζήτησαν από τα διοικητικά τους συμβούλια να εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην επαναγορά του ελληνικού χρέους για το σύνολο των ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους[1]****.


«Ζήτησαν εξουσιοδότηση για συμμετοχή έως 100%», είπε τραπεζίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Πάντως, η έγκριση των διοικητικών συμβουλίων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι τράπεζες θα προσφέρουν το σύνολο των ελληνικών ομολόγων  που κατέχουν. 


«Όλες οι εισηγήσεις ήταν θετικές, ότι η προσφορά ήταν συμφέρουσα», είπε ο δεύτερος τραπεζίτης.
.ert gr
7/12/12
-----


  • ****[1] Εθνική-Eurobank - Alpha συμμετέχουν στην επαναγορά ομολόγων
Την συμμέτοχη τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων αποφάσισαν ομόφωνα την παρασκευή οι τράπεζες Εθνική Eurobank και Αlpha Bank. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Εθνικής η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε οικονομοτεχνικά δεδομένα και αποτυπώνει την βούληση της τράπεζας να συνεχίσει την στηριξη της εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση θα έχει πλήρη εικόνα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα, το Σάββατο το πρωί. 
-----------------

  • **[1] Τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που προωθεί η κυβέρνηση ανακοίνωσαν με επιστολή τους στο Χρηματιστήριο η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank η Eurobank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, το Διοικητικό Συμβούλιό της «κατά τη σημερινή (7/12/2012) συνεδρίασή του, απεφάσισε, ομόφωνα, τη συμμετοχή της Τράπεζας στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, που ενεργείται από τον Ο.Δ.Δ.Η.Χ., για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.
Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, στηρίχθηκε σε οικονομικο-τεχνικά δεδομένα, σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων οικονομικών και νομικών συμβούλων και αποτυπώνει τη συνέχιση της στήριξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση».
Από την πλευρά της η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι, «στην από 7.12.2012 συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο ομοφώνως αποφάσισε τη συμμετοχή της Τραπέζης σε πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν της από 3.12.2012 προσκλήσεως υπό του τελευταίου».
Στο ίδιο μήκος κύματος, «η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 7.12.2012, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3.12.2012».
Από πλευράς του, «το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό, τους μετόχους του και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (7/12/2012) αποφάσισε τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα επαναγοράς του δημοσίου χρέους, το οποίο διενεργείται από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου».

ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin