Monday, December 3, 2012

Ευ. Βενιζέλος: Ο Ποινικός Κώδικας εργαλείο κατά της Χρυσής Αυγής

Αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής ποινικά προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεδομένου ότι «το άρθρο 29 του Συντάγματος δεν προβλέπει απαγόρευση πολιτικού κόμματος».
«Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί ποινικά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας σχετική πρωτοβουλία του κόμματος. Όπως είπε, «πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι κρίσιμες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και να γίνουν τροποποιήσεις για τα εγκλήματα που διαπράττει η Χρυσή Αυγή».

«Τα εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι ο Ποινικός Κώδικας και ο Κανονισμός της Βουλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αναγκαία η διακομματική συσπείρωση»
Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε την άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Βουλής ώστε να υπάρξει μια διακομματική πρωτοβουλία εναντίον του ακροξεδιού κόμματος.
«Προτείνουμε να συσπειρωθούν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου ανεξάρτητα από τις μνημονιακές ή αντιμνημονιακές απόψεις τους. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανεχτεί τα φαινόμενα αυτά του ναζισμού. Δεν παίζουμε με αυτά», πρόσθεσε.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επικίνδυνη, όπως είπε, επιρροή της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, τα σχολεία, την εκκλησία και τα ΜΜΕ.
«Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει»
Επίσης, αντέκρουσε το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής ότι τη νομιμοποιεί η ψήφος ενός και πλέον εκατομμυρίου πολιτών, λέγοντας: «Τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ τους ψήφισε επίσης ένας αριθμός πολιτών. Το επιχείρημα της λαϊκής ψήφου δεν στέκει».
«Δεν αποδεχόμαστε ως θεμιτή αντίδραση απέναντι στην οικονομική κρίση τον φασισμό, την ξενοφοβία, τον ναζισμό, τη βία...», συνέχισε.
Χρυσή Αυγή: Ο Βενιζέλος επιχειρεί να καλύψει τις «κλεψιές» του ΠΑΣΟΚ
«Η παράσταση Βενιζέλου είχε μοναδικό σκοπό να καλύψει τη βρωμιά, τη δυσωδία και τις κλεψιές του ΠΑΣΟΚ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, συνδέοντας την χρονικά « με το ξέσπασμα νέων σκανδάλων με εμπλοκή των οικογενειών Παπανδρέου και Παπαντωνίου».
Παράλληλα προαναγγέλει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για «την καταδίκη των εγκλημάτων του ΠΑΣΟΚ, την φυλάκιση των απατεώνων που διέλυσαν τη χώρα και κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία». 

3/12/12
-----
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin