Thursday, December 13, 2012

Πλήρης ικανοποίηση από την ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης

Η ανακοίνωση του Eurogroup, οι δηλώσεις Σαμαρά και Λαγκάρντ.
Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση με τη σημερινή απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα και ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Πέμπτης, με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.


Στο πρωθυπουργικό επιτελείο επικρατεί ανακούφιση μετά την απόφαση των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να ανάψουν το «πράσινο φως» για να εκταμιευτεί η δόση προς την Ελλάδα τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου που ανέρχεται στα 34 δισ. ευρώ.

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα απ' ότι αναμέναμε» σχολίαζε ανώτατη κυβερνητική πηγή και συμπλήρωνε πως η εκταμίευση της δόσης θα σημάνει την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

«Διαλύονται τα σύννεφα πάνω από τη χώρα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και να δώσουμε άμεσα περισσότερα και πιο αποτελεσματικά δείγματα γραφής για να ενισχύσουμε πιο πολύ την αξιοπιστία της χώρας» σημείωναν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα έδιναν ιδιαίτερο βάρος σε αυτό που λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ότι χρειάζεται να ενισχυθεί με συγκεκριμένες πολιτικές η κοινωνική συνοχή, ώστε να μην διαψευστούν οι προσδοκίες των πολιτών.

Με βάσει τις πληροφορίες από την ομάδα των συνεργατών του Πρωθυπουργού, έως τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 49 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η απόφαση του Eurogroup σημαίνει επί της ουσίας για τον Πρωθυπουργό, η πρώτη φάση ολοκλήρωσης μιας δύσκολης πορείας, αλλά και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, αφού πρέπει να στρέψει την προσοχή του στο εσωτερικό μέτωπο για να κερδίσει τη στήριξη της κοινωνίας.

Ραβανός Αρης
tovima gr
13/12/12
---------------
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin