Sunday, December 16, 2012

Ενόψει της «Συντέλειας του κόσμου» προσκυνητές συρρέουν στη βιβλιοθήκη της Δρέσδης

Στη δημόσια και πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη της Σαξωνίας στη γερμανική Δρέσδη συρρέει τους τελευταίους μήνες πληθώρα επισκεπτών σε μεγέθη ρεκόρ.
Καθώς πλησιάζει η 21η Δεκεμβρίου, ημέρα, η οποία δήθεν σύμφωνα με την πρόβλεψη των Μάγια θα είναι η τελευταία στην ιστορία της ανθρωπότητας, πλήθη τουριστών στέκονται στην ουρά για να αντικρίσουν το χειρόγραφο βιβλίο αυτού του αρχαίου λαού, που φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη.



Ο λεγόμενος Κώδικας της Δρέσδης, που χρονολογείται από το 1200-1250, αποτελεί έναν από τους τρεις σωζόμενους έως και σήμερα Κώδικες των Μάγια, δηλαδή τα ιδεογραφικά χειρόγραφα, που δημιουργήθηκαν από αυτόν τον αρχαίο πολιτισμό. Οι άλλοι δύο Κωδικοί φυλάσσονται στη Μαδρίτη και το Παρίσι, όμως στο ευρύ κοινό δεν είναι προσιτοί. Υπάρχει ακόμη και ένα τέταρτο βιβλίο, ο Κώδικας Γκρολιέ, που αποτελείται όμως μόνο από μερικά αποσπάσματα, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει αποδειχθεί.
.greek.ruvr.ru
16/12/12

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin