Wednesday, December 19, 2012

Η επανάσταση του πολίτη η σωτηρία για τη χώρα

Του Θανάση Λυρτσογιάννη
lyrtso@pegasus.gr

Ναι, δικαιούμαστε να ελπίζουμε πως τελικά θα τα καταφέρουμε. Οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού μπορεί να αποδεχθούν αποτελεσματικές.
Θα μπορούσαν να είχαν ήδη καρποφορήσει αν οι κυβερνήσεις προχωρούσαν θαρραλέα σε μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το κράτος, πατάσσουν τη γραφειοκρατία, καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή. Αντ' αυτού είδαμε μειώσεις συντάξεων, μισθών, επιδομάτων και συντριβής κυριολεκτικά του ιδιωτικού τομέα ο οποίος δεν ήταν υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας, αλλά τελικά πλήρωσε το μάρμαρο για να γλιτώσουν τα «πελατάκια» της πολιτικής νομενκλατούρας.

Αλλά και τώρα που η αναβάθμιση της χώρας σε συνδυασμό με άλλα σημάδια δείχνουν πως υπάρχουν δυνατότητες να επανεκκινήσει η οικονομία και να βγει η χώρα από την κρίση, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ελπίδες υπάρχουν, σιγουριά όμως όχι. Η καλή πορεία δεν μπήκε, ούτε μπαίνει στον αυτόματο πιλότο.
Τώρα απαιτείται ένταση των προσπαθειών και προπαντός ταχύτατη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών ώστε το Δημόσιο να γίνει παραγωγικό, το κράτος να λειτουργεί υπέρ του πολίτη και όχι για τα συμφέροντα του γραφειοκράτη, οι εφορίες να εισπράττουν τους φόρους ώστε να μην πληρώνουν τα φορολογικά υποζύγια, αλλά να ματώσουν οι φοροφυγάδες.
Απαιτούνται ακόμα συνεχείς μικρές επαναστάσεις σε κάθε τομέα της δραστηριότητας, αλλά δεν απαιτούνται, το αντίθετο μάλιστα, νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, ούτε νέοι φόροι.
Απαιτείται να αλλάξουμε εμείς οι πολίτες. Να τιμωρούμε τα λαμόγια, τους ανεπαρκείς, όσους πολιτεύονται για δικό τους όφελος, καθώς και εκείνους που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.
Ολα μπορούν να αλλάξουν, αρκεί να αλλάξουμε εμείς. Θα μπορέσουμε;
 .imerisia.gr
19/12/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin