Wednesday, December 12, 2012

Ενστάσεις για το φορολογικό, στο Eurogroup η συζήτηση

Στο μικροσκόπιο του Eurogroup μπαίνει και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι ενστάσεις που διατύπωσε κυρίως η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την τηλεδιάσκεψη [1] των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν το πρόεδρο του Eurogroup να ζητήσει από τον Γιάννη Στουρνάρα, πριν καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο, να το φέρει μαζί του στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου θα παρίστανται και οι επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της ΕΕ ενέκριναν το νομοσχέδιο, το ΔΝΤ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εξέφρασε αντιρρήσεις.


Σημεία διαφωνίας αποτελούν:


-το εισοδηματικό όριο 40.000 € για τον ανώτατο συντελεστή 40% για μισθωτούς και συνταξιούχους και προτείνει να αυξηθεί στις 43.000 €
-η αύξηση των επιδομάτων για τους πολύτεκνους
-η ευνοϊκή φορολόγηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών για τα 3 πρώτα έτη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και
-η εξαίρεση των αγροτών με μικρά εισοδήματα από την τήρηση βιβλίων και μάλιστα προτείνει να φορολογηθούν οι αγρότες με ξεχωριστή κλίμακα από το 2013 και όχι από το 2014 όπως προβλεπόταν.
.ert gr
12/12/12
-----
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin