Thursday, January 3, 2013

Καζαμίας 2013... με πραγματικές προβλέψεις...άλλη μία κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη και το ΕΚ



-
Το 2013 υπόσχεται να είναι άλλη μία κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη και το ΕΚ. Οι ευρωβουλευτές θα διαπραγματευθούν τις μεταρρυθμίσεις που θα ξαναζωντανέψουν την οικονομία αλλά και τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ καθώς και τη συνήθη σειρά νομοθετημάτων που σε μεγάλο βαθμό ορίζουν την καθημερινότητα όλων μας. Στο κείμενο που ακολουθεί και το βίντεο, παρουσιάζουμε τις βασικές γραμμές της χρονιάς που έρχεται στο Κοινοβούλιο.


Οικονομία
Στην κορυφή της ατζέντας ένα θέμα και μόνο: η κρίση. Η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων για την τραπεζική εποπτεία θα αποτελέσει το αντικείμενο διαπραγμάτευσης τώρα με το ΕΚ, μαζί με συζητήσεις για αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο συντονίζεται και, εν τέλει, ορίζεται η οικονομική πολιτική. Θα συνεχισθεί επίσης ο διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, μεταξύ άλλων επί θεμάτων ιδιαίτερα σοβαρών όπως είναι οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, οι απαιτήσεις κεφαλαιουχικής επάρκειας, τα μπόνους των στελεχών καθώς και πρόσθετα μέτρα βελτίωσης της εσωτερικής αγοράς.

Μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός
Το ΕΚ θα διαπραγματευθεί με τις κυβερνήσεις για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ με το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ευρωβουλευτές εμμένουν στην ανάγκη να διαφυλαχθούν οι επενδύσεις στην έρευνα και τις υποδομές, ιδίως στις μεταφορές. Όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού, θα αρχίσουν εκείνες για την αναμόρφωση μεγάλων επιμέρους συνιστωσών του όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η έρευνα, η περιφερειακή πολιτική και το πρόγραμμα Έρασμος.

Μεταφορές
Τα νέα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα ΙΧ θα έρθουν προς συζήτηση στο ΕΚ το 2013, μαζί με την περαιτέρω διεύρυνση των δικαιωμάτων των επιβατών έναντι των εταιριών. Μεταρρύθμιση κλειδί που υπόσχεται πολλά είναι εκείνη στον τομέα των σιδηροδρόμων, με σημαντικότερα στοιχεία τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αύξηση του ανταγωνισμού στις εγχώριες επιβατικές μεταφορές καθώς και τον περαιτέρω διαχωρισμό των εταιριών παροχής του μεταφορικού έργου από τις εταιρίες διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής.

Προϊόντα καπνού, κλωνοποίηση και προστασία της ιδιωτικής ζωής
Το ΕΚ θα εξετάσει εντός του έτους προτάσεις για τη λήψη νέων μέτρων περιορισμού του καπνίσματος αλλά και κανόνες για την κλωνοποίηση και τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα. Τέλος, αναμένονται προτάσεις για την προστασία των δεδομένων και της προσωπικής ζωής, για την τόνωση της παρουσίας γυναικών στα ανώτατα κλιμάκια διοίκησης των επιχειρήσεων και, τέλος, την πολιτική ασύλου.

 .europarl.europa.eu
2/1/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin