Tuesday, January 1, 2013

Αργεντινή: Σύμμαχος από τις ΗΠΑ για το χρέος

Εναν μάλλον απροσδόκητο σύμμαχο στη δικαστική διαμάχη της με τους επενδυτές, που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση τους χρέους της, βρήκε η Αργεντινή.
Πρόκειται για τις εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες και ζήτησαν από αμερικανικό δικαστήριο να επανεξετάσει την πρόσφατη απόφασή του, με την οποία εμπόδιζε το Μπουένος Αϊρες να πληρώσει τους πιστωτές με τους οποίους έχει καταλήξει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης, εάν δεν καταβάλει αυτά που οφείλει και στους ομολογιούχους που αρνήθηκαν το «κούρεμα».

«Περιορίζοντας αδικαιολόγητα την ασυλία που προσφέρεται σε ξένη κρατική περιουσία, η απόφαση όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με το νομικό προηγούμενο, αλλά μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τις εξωτερικές σχέσεις των ΗΠΑ. Αν και οι ΗΠΑ δεν παραβλέπουν τις δράσεις της Αργεντινής στη διεθνή χρηματοοικονομική αρένα, η αίτηση της Αργεντινής για επανεκδίκαση της υπόθεσης, με το δικαστήριο να συνεδριάζει σε ολομέλεια, θα πρέπει να γίνει αποδεκτή», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. 
.express gr
1/1/12
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin