Monday, January 21, 2013

Eurogroup: Ενέκρινε τη δόση των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Εκρινε ικανοποιητική την πρόοδο που έχει επιτευχθεί καθώς και ότι έχουν έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα.
Το Eurogroup ενέκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, κρίνοντας ικανοποιητική την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, καθώς και ότι έχουν έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα για την αποδέσμευσή της.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η σχετική ενημέρωση του Eurogroup από τον Γιάννη Στουρνάρα και η συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διήρκησε μόλις οκτώ λεπτά.



Από το συνολικό ποσό των 9,2 δισ. ευρώ, τα 7,2 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των εγχώριων τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ θα καλύψουν ανάγκες του προϋπολογισμού.

Στο Eurogroup προεδρεύει για τελευταία φορά ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, έπειτα από οκτώ χρόνια στην ηγεσία του ευρωπαϊκού οργάνου. Οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να εκλέξουν νέο πρόεδρο του Eurogroup τον Ολλανδό Γερούν Ντέισελμπλουμ.

tovima gr
21/1/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. Γερούν Νταίσελμπουμ-Eurogroup: Αργότερα οι αποφάσεις για την επόμενη δόση στην Ελλάδα....

    «Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε σωστό δρόμο» είπε o Γερούν Νταίσελμπουμ...

    Οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, των 2,8 δισ. ευρώ, για την Ελλάδα και τη διευθέτηση του ζητήματος με την Κύπρο παραπέμπονται σε επόμενες συνεδριάσεις του Eurogroup, και συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου και τον Μάρτιο αντίστοιχα...

    Ο νέος επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταίσελμπουμ, επισήμανε ότι το Eurogroup εργάζεται προς μια λύση για την Κύπρο, αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις πριν από το Μάρτιο.

    Σχετικά με την Κύπρο συζητήθηκε ακόμη το θέμα της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    «Το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε σωστό δρόμο» είπε ακόμη ο Νταίσελμπουμ, με τις αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης να παραπέμπεται για τις 21 Φεβρουαρίου. Για την εκταμίευση απαιτείται η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ενεργειών από την Ελλάδα.

    Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν ακόμη θέματα νομισματικής πολιτικής τα οποία, όπως συμφώνησαν οι υπουργοί, πρέπει να συζητηθούν και στη συνεδρίαση της G20 το προσεχές Σαββατοκύριακο.

    http://www.ethnosnews.com/

    ReplyDelete
  2. Εγκρίθηκε η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου.....

    Χωρίς προβλήματα, μετά την ψήφιση και του Επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Βουλή, εγκρίθηκε από το Euro Working Group που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες, η δόση του Φεβρουαρίου των 2,8 δισ. ευρώ.

    Με τα δεδομένα αυτά, στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να εισρεύσει η δόση στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ. Ωστόσο φαίνεται να τροποποιείται η διαδικασία για την χορήγηση των επομένων δόσεων, καθώς η δόση του Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ ενδέχεται να εκταμιευθεί μαζί με τη δόση του Απριλίου 6 δισ. ευρώ, με την νέα αξιολόγηση των ελεγκτών που καταφτάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

    Αυτό σημαίνει ότι αν και η δόση του Μαρτίου έχει εγκριθεί σε πολιτικό επίπεδο από το Eurogroup του Δεκεμβρίου, η καταβολή της θα εξαρτηθεί και πάλι από την έκθεση της Τρόικα, που θα πρέπει να ετοιμαστεί έως τέλος Μαρτίου.

    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=259112
    22/2/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin