Sunday, January 13, 2013

Σ. Στεφάνου: Mε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σώθηκε η ευρωζώνη

 Το χρέος της Κύπρου είναι βιώσιμο και θα πείσει γι αυτό, με επιχειρήματα, αλλά λόγοι δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση του κρατικού ελέγχου σε ημικρατικούς οργανισμούς ζωτικής σημασίας ( Αρχή Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρισμού, Λιμένων) , τονίζει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πέστε ότι αποφασίζαμε να καταψηφίσουμε το PSΙ και κατέρρεε η ελληνική οικονομία. H κυπριακή οικονομία θα γλύτωνε;  Όχι βέβαια, θα κατέρρεε μαζί της. Το συμπέρασμα είναι πως, αν δεν εξέθεταν οι κυπριακές τράπεζες τον εαυτό τους στην ελληνική οικονομία, δεν θα υπήρχε σήμερα το πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης τους και δεν θα ήμασταν υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στον Μηχανισμό Σταθερότητας.

H Κύπρος είναι ένα τηλεπικοινωνιακό κέντρο που ενδιαφέρει την Ευρώπη γιατί από εδώ περνούν καλώδια από τη Μέση Ανατολή και φτάνουν στην Ευρώπη. H Κύπρος, με την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων, σταδιακά μετατρέπεται σε ένα περιφερειακό ενεργειακό κέντρο. Ενδιαφέρει ή όχι την Ευρώπη η διατήρηση των τηλεπικοινωνιών, των λιμένων και της ενέργειας στο κράτος, γεγονός που θα ενισχύει την ασφάλεια της ίδιας της Ευρώπης; Νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή. Δεν μπορεί αυτό το θέμα να την αφήνει αδιάφορη».
.ert.gr
13/1/13 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin