Monday, February 4, 2013

Αστυνομικοί: Μην κάνετε βεβιασμένες κρίσεις

«ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ 700 ΕΥΡΩ»

«Οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ), σχετικά με τις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων στη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, κάνοντας παράλληλα λόγο για το ρίσκο που παίρνουν οι αστυνομικοί με μισθό 700 ευρώ.

Επίσης, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι δεν υπάρχει αντεκδίκηση από την πλευρά της δημοκρατίας την οποία υπηρετεί η ΕΛ.ΑΣ, «ακόμη και σε αυτούς που στρέφονται εναντίον της, χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών».
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι γνωστό ότι αγωνίζεται σταθερά για να έχει ο Έλληνας Αστυνομικός τα απαραίτητα εφόδια και τις εγγυήσεις εκείνες που θα του επιτρέπουν να δίνει αποτελεσματικές μάχες έναντι πάσης μορφής εγκληματικών φαινομένων.
Οι συνεχιζόμενες συλλήψεις υπόπτων και κατηγορουμένων ήδη ατόμων για τρομοκρατικές ενέργειες σε μια περίοδο κατά την οποία επανέρχεται απειλητικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ιδίως όταν η χώρα μας χρειάζεται τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα, έρχονται να αναπτερώσουν το ηθικό των συναδέλφων μας και να επιβεβαιώσουν τη θέση μας για περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η άμεση κινητοποίηση, η ταχύτατη αντίδραση και κυρίως η θαρραλέα επέμβαση των αστυνομικών "του ειδικού μισθολογίου των 700 ευρώ", που δεν δίστασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους, αποδεικνύουν το φιλότιμο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος των συναδέλφων μας έναντι των συμπολιτών μας.

Οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων - από τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας- το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να είναι άμεσο ώστε να μην αιωρούνται σκιές για το τι πραγματικά συνέβη, δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ούτε μπορεί να επισκιάσουν το γεγονός των συλλήψεων και την πρόοδο των ερευνών, οι οποίες δεν έγιναν προφανώς κάτω από ιδανικές συνθήκες, κάτι που οι κάθε λογής κατήγοροι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν καθώς και τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες εκείνων που μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Είναι επιβεβλημένη και προαπαιτούμενο του δικαιϊκού μας συστήματος η διαλεύκανση στο «φως της ημέρας» της υπόθεσης αυτής για να μη μένουν στίγματα.

Η δημοκρατία σίγουρα δεν εκδικείται, ακόμη και αυτούς που στρέφονται εναντίον της. Χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών, κάτι που οφείλει να μη λησμονεί και να πράττει αδιαλείπτως η Πολιτεία».

.ethnos.gr
4/2/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ:


4 comments:

  1. ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ/14-02-2013: Ανακοίνωση σχετικά με ταυτοποίηση γενετικού υλικού τριών εκ των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, με αντίστοιχο γενετικό υλικό που είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια ερευνών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ......

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Σε συνέχεια των ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας, ανακοινώνεται ότι από την εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε δείγμα γενετικού υλικού (D.N.A.), από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στη ληστεία, η οποία έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης, προέκυψαν τα εξής:

    Γενετικό υλικό του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

    πιστόλι, μάρκας GLOCK, που είχε κατασχεθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου, στις 18-05-2011 (σχετ. το από 19-05-2011 Δελτίο Τύπου Α.Ε.Α.)
    πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011
    πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 14-03-2011 (σχετ. το από 14-03-2011 Δελτίο Τύπου Α.Ε.Α.) και σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα Αττικής (σχετ. το από 15-03-2011 Δελτίο Τύπου Α.Ε.Α.)

    Γενετικό υλικό του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

    καπέλο, το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει δράστες ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα στις 28-11-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας
    σε πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011
    πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 14 στον Ταύρο, στις 13-01-2011 (σχετ. το από 14-01-2011 Δελτίο Τύπου Α.Ε.Α.), σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 14-03-2011 (σχετ. το από 14-03-2011 Δελτίο Τύπου Α.Ε.Α.), σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα (σχετ. το από 15-03-2011 Δελτίο Τύπου Α.Ε.Α.) και σε οικία στο Πόρτο Ράφτη, που χρησιμοποιούσαν ως κρυσφήγετο τα άτομα που συνελήφθησαν την 14-03-2011.

    Γενετικό υλικό του ΡΩΜΑΝΟΥ Νικόλαου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε:

    πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού - Εμπρηστικού Μηχανισμού, που έλαβε χώρα σε αμαξοστάσιο της Ε.Θ.Ε.Λ. στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στις 27-06-2009
    πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011
    πειστήρια που είχαν κατασχεθεί, μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα Αττικής (σχετ. το από 15-03-2011 Δελτίο Τύπου Α.Ε.Α.)
    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=24793&Itemid=1058&lang=

    ReplyDelete
  2. Δένδιας: Αφού δεν τους δίνουμε χρήματα, να πούμε μια καλή κουβέντα στους αστυνομικούς......
    Έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας....

    «Δύσκολα, κύριε Πρόεδρε. Έχουμε μεταναστευτικό, έχουμε εγκληματικότητα, έχουμε τρομοκρατία, έχουμε απ’όλα. Έχουμε μια Αστυνομία που χρειάζεται ενίσχυση και στο ηθικό και στους μισθούς, οι μισθοί έχουν πέσει πάρα πολύ, και από την άλλη το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται μέσα. Γίνεται μια αναδιοργάνωση τώρα, αλλά γενικά πρέπει να έχουμε την αίσθηση μιας πολύ δύσκολης πραγματικότητας», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αμέσως μετά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

    Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση οικονομικής ελάφρυνσης και ο Νίκος Δένδιας απάντησε: «Κάνουμε μια προσπάθεια να βρούμε πόρους βραχυπρόθεσμα, ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε λίγο, να δώσουμε την αίσθηση ότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται το έργο και βοηθάει. Επίσης, κάτι που πήγε να γίνει με την περικοπή του εφάπαξ, αντιμετωπίστηκε. Γιατί έγινε κατανοητό ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και περνάμε μια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το θέμα. Συνολικά όμως, πρέπει να ανακάμψει η οικονομία. Είμαστε όλοι μαζί. Ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή...».

    «Ο ελληνικός λαός υποφέρει. Αυτό είναι γεγονός. Το τι μπορούμε να κάνουμε πρέπει να δούμε», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Συνεχίζοντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε: «Θέλω να σας πω, και το λέγω στον Αρχηγό του κράτους: εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων στους άνδρες και στις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας. Γιατί με δυσχερέστατες συνθήκες κάνουν μια τεράστια προσπάθεια. Μόνο το τεράστιο έργο που έχουν, το μεταναστευτικό, που είναι ένα μείζον θέμα, ξαφνικά το έχουν φορτωθεί στην ολότητά του. Και νομίζω ότι είναι αποτελεσματικοί».

    Αναφερόμενος στους διεφθαρμένους αστυνομικούς, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις, κακές εξαιρέσεις, αλλά είναι εξαιρέσεις. Ο κανόνας είναι ότι δίνουν τον εαυτό τους με το παραπάνω. Και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Αφού δεν μπορούμε να τους δώσουμε χρήματα, μπορούμε να τους πούμε μια καλή κουβέντα».
    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=257340

    ReplyDelete
  3. Θεσσαλονίκη....Αστυνομικοί βούτηξαν στο Θερμαϊκό και έσωσαν 23χρονη....

    Μια 23χρονη γυναίκα, η οποία αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού, σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία που επέδειξαν δύο ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι δεν δίστασαν να πηδήξουν στη θάλασσα και να ανασύρουν σώα τη νεαρή κοπέλα.

    Το περιστατικό σημειώθηκε λίγξη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο ύψος του Ποσειδώνιου στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά τέσσερις δικυκλιστές αστυνομικοί, από τους οποίους δύο έπεσαν στη θάλασσα και με τη βοήθεια ενός ιμάντα τράβηξαν την 23χρονη στο πλακόστρωτο της παραλίας.

    Η νεαρή γυναίκα, που σύμφωνα με τη μητέρα της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος" για να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις. Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκαν, για προληπτικούς λόγους, και οι αστυνομικοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=258550
    20/2/13

    ReplyDelete
  4. «Τους αξίζουν συγχαρητήρια αν και κάνουν αυτή τη δουλειά με 700 ευρώ το μήνα»....Aμερικανός πρεσβευτής: «Μπράβο στους αστυνομικούς των 700 ευρώ!»....

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ευσυνειδησία, το ζήλο και τη μεθοδικότητα που έχουν οι Ελληνες αστυνομικοί, την προσήλωση στο καθήκον τους, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι αμείβονται με τόσο λίγα, ούτε 700 ευρώ.

    «Με εντυπωσίασαν οι Ελληνες αστυνομικοί, με τη δουλειά τους κατά της τρομοκρατίας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια αν και κάνουν αυτή τη δουλειά με 700 ευρώ το μήνα», είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με το Βηματοδότη.

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής σχολίασε ακόμη και το κυβερνητικό έργο. Είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά «προχωρούν πολύ καλά» και ότι «γίνεται καλή δουλειά», εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την ταχύτητα που συνήφθη η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΠ (χαρακτηρίζοντάς τη συμφωνία «πολύ σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη»), ενώ δεν είπε τίποτα για επενδύσεις.

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=259044
    22/2/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin