Saturday, February 9, 2013

Αποπέμφθηκε διοικήτρια νοσοκομείου λόγω Χρυσής Αυγής

Με απόφαση του υπουργού Υγείας.
Εκτός  ΕΣΥ θέτει ο υπουργός Υγείας την διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης, κυρία Έλενα Σιουρούνη, η οποία τόσο με δηλώσεις της όσο και εμπράκτως είχε καταστήσει μέλη του κόμματος της Χρυσής Αυγής… συνεργάτες της και βοηθούς της στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, o υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου στην καθαίρεση  της διοικήτριας του γενικού νοσοκομείου της εκλογικής του περιφέρειας ενώ η σχετική απόφαση θα υπογραφεί την Δευτέρα.

Πηγές από το περιβάλλον του μάλιστα επισήμαναν ότι η απόφαση του υπουργού ελήφθη σε εύλογο χρονικό διάστημα και εφόσον ενημερώθηκε  όπως έπρεπε για το θέμα τόσο από τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας (ΙΣΑ) που είχαν καταγγείλει τη συμπεριφορά της διοικήτριας όσο και από την ίδια την επικεφαλής του ιδρύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υφίσταται θέμα καθυστέρησης που καταλόγισαν κάποιοι για λόγους «προστασίας»  της εκλογικής του περιφέρειας.

Έλεγχος από τη Χρυσή Αυγή στους θαλάμους

Την περασμένη Τετάρτη και σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν «έφοδο» σε θαλάμους του νοσοκομείου Τρίπολης ζητώντας να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα. Την  εποµένη  του ελέγχου των Χρυσαυγιτών, η διοικήτρια  συναντήθηκε µε  εκπρόσωπο  της  τοπικής  οργάνωσης  της  Χρυσής Αυγής  για το θέµα των παράνοµων αποκλειστικών  νοσοκόµων –ως γνωστόν πρόκειται για μια χρόνια πληγή του ΕΣΥ που βαθαίνει συνεχώς λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των πλημμελών ελέγχων της πολιτείας στις παράνομες αλλοδαπές, φερόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια η κυρία Σιουρούνη στο ArcadiaPortal.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «κοινός στόχος με την Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο».

Η συνέντευξη τύπου της διοικήτριας με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση του  Ιατρικού  Συλλόγου  Αρκαδίας. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου και χειρουργός στο νοσοκομείο Τρίπολης, κατηγόρησε  τη διοίκηση  του  Παναρκαδικού  Νοσοκοµείου Τρίπολης  ότι  δεν  ανταποκρίνεται  στον  θεσµικό  της  ρόλο. Όπως  είπε,  n διοίκηση  «ψάχνει εξωθεσµικούς  "βοηθούς" εκπλήρωσης  των  καθηκόντων της  και επιβραβεύει  δηµόσια  την αυτοδικία,  σε  µια  περίοδο  κατά  την  οποία  ο δηµόσιος  λόγος,  εκφερόµενος από  τους  δηµόσιους αξιωµατούχους,  πρέπει  να  είναι  ιδιαίτερα  προσεκτικός». 
Παναγιώτα Καρλατήρα
.protothema.gr
9/2/13

5 comments:

  1. Γεμάτα με παράνομες αποκλειστικές τα νοσοκομεία.............
    Οι τέσσερις αλλοδαπές, παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, που εντοπίστηκαν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής την περασμένη εβδομάδα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, στο πλαίσιο «ελέγχων» που διενεργούσαν τα μέλη του κόμματος στο ίδρυμα για την πάταξη της μαύρης και «αλλοδαπής» εργασίας, αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου.

    Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι σποραδικές έφοδοι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ εντόπισαν σε θαλάμους μεγάλων νοσοκομείων της περιφέρειας 300 αλλοδαπές, ανασφάλιστες που δεν διέθεταν κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο (άδεια εργασίας, πιστοποιητικά υγείας κα).

    Οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες έχουν αλώσει τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, αφενός γιατί το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί και οι συγγενείς των ασθενών χρειάζονται βοήθεια στη φροντίδα και την περίθαλψη των ανθρώπων τους, αφετέρου διότι οι παράνομες αποκλειστικές προσφέρουν… ανταγωνιστικές τιμές έναντι των νόμιμων νοσοκόμων.

    Στελέχη νοσοκομείων παραδέχονται ότι οι παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες μετατράπηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια σε μια ακόμη μεγάλη πληγή του συστήματος δημόσιας περίθαλψης. Όλοι τις «πολεμούν» στα λόγια, αλλά στην πράξη στην καλύτερη περίπτωση όλοι «βολεύονται», στη χειρότερη κάποιοι κερδίζουν από τις παράνομες αποκλειστικές.

    Κυκλώματα που προωθούν «μαϊμού»-αποκλειστικές

    Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα μιλώντας στο protothema.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, κ. Αθανάσιος Βασιλάκης, «ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας αλλά και κυκλώματα αλλοδαπών κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία έχουν κατακλύσει τον συγκεκριμένο κλάδο. Αλλοδαπές κυρίες, χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, χωρίς να έχουν καν ατομικό βιβλιάριο υγείας ή έστω άδεια παραμονής στην Ελλάδα, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας».

    Οι αλλοδαπές γυναίκες έχουν «διδαχτεί» ώστε σε περίπτωση ελέγχου είτε εσωτερικού, πχ από τους άνδρες της φύλαξης του νοσοκομείου, είτε εξωτερικού, πχ από το ειδικό σώμα του ΙΚΑ, να απαντούν ότι είναι οικιακές βοηθοί και φροντίζουν για λίγο τον κατά κύριο λόγο παππού ή γιαγιά για τους οποίους έχουν ζητηθεί. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα που εντείνονται οι έλεγχοι από το ΙΚΑ έχει ενταθεί και το φαινόμενο οι ασθενείς να προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το ότι η συνοδός τους είναι η οικιακή βοηθός έτσι ώστε το νοσηλευτικό ίδρυμα να δικαιολογεί την παρουσία τους μέσα στον χώρο.

    Το γεγονός αυτό βεβαίως ουδόλως μειώνει την ευθύνη των αρμόδιων, ιδίως των προϊσταμένων νοσηλευτριών κάθε τμήματος, της εταιρίας (ακριβοπληρωμένης μάλιστα ) φύλαξης του νοσοκομείου και κυρίως της διοίκησης που έχει και την ευθύνη για την εκτός ελέγχου κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

    Φορείς μικροβίων αλλά… συμφέρουν

    Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Αποκλειστικών Νοσοκόμων, «οι αλλοδαπές που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Εκτός του ότι δεν έχουν εξειδίκευση, επιπλέον οι ίδιες είναι φορείς μικροβίων ή άλλων παθήσεων με αποτέλεσμα να συντρέχει σοβαρότατος κίνδυνος για την υγεία των νοσηλευομένων, μιας και αρκετές από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις προκαλούνται από τις ίδιες, οι οποίες φυσικά αγνοούν βασικούς κανόνες υγιεινής κατά την παροχή υπηρεσιών τους».

    Ωστόσο, το ζήτημα της υγείας έρχεται δευτερεύον σε σχέση με την τιμή τους – οι παράνομες αποκλειστικές ζητούν τα μισά χρήματα σε σχέση με τις νόμιμες, ημεδαπές νοσοκόμες. Ζητούν περίπου 35 έως 50 ευρώ για 12 ώρες φροντίδας, όταν οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες αποζημιώνονται με 78 ευρώ (μεικτά) τις καθημερινές και με 117 ευρώ τα Σαββατοκύριακα για οκτάωρη εργασία.
    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=256409

    ReplyDelete
  2. Τι απαντά η διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης για τη Χρυσή Αυγή [1]....

    «1. Η Διοίκηση και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου μπορεί και οφείλει εντός των ορίων της νομιμότητας να δέχεται στο γραφείο της και να ενημερώνει για θέματα και προβλήματα που άπτονται της λειτουργίας του, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, πολιτικών κινήσεων, πολίτες και μέλη της κοινωνίας. Πολύ περισσότερο εάν κάποιοι από αυτούς, εκπροσωπούνται ή εκπροσωπούν άλλους, στο εθνικό κοινοβούλιο.

    2. Πρόβλημα «παράνομης εργασίας» υφίσταται στην χώρα μας και εμείς προσπαθούμε καθημερινά να το αντιμετωπίσουμε στο μέτρο που εκδηλώνεται στο Νοσοκομείο μας.

    3. Το πρόβλημα αυτό έχει πολλές παραμέτρους μία εκ των οποίων έχει κοινωνικό, ανθρωπιστικό, ηθικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.

    4. Το πώς αντιμετωπίζουν ή εκμεταλλεύονται το πρόβλημα της «παράνομης εργασίας» οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις, συνάπτεται με τον πολιτικό πολιτισμό τους, την ενδοτικότητά τους στον λαϊκισμό ή την συνείδηση της ευθύνης τους και με την αντίληψή τους για την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    5. Ούτε επιτρέπεται από τον νόμο ούτε επιτρέψαμε εμείς σε μέλη οποιασδήποτε οργάνωσης να ελέγξουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ό έλεγχος αυτός, αποτελεί αρμοδιότητα του εποπτεύοντος Υπουργείου και των υπηρεσιών και αρχών που προβλέπονται από τον νόμο, στην Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας.

    6. Τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου και η Διοίκησή του, μεριμνούν καθημερινά για την καλή λειτουργία του, υπερβαίνοντας προβλήματα που μπορεί να οφείλονται στην οικονομική συγκυρία που πλήττει την Χώρα (έλλειψη σε επαρκές προσωπικό ασφάλειας και φύλαξης) ή σε θεσμικούς περιορισμούς (προσωπικά δεδομένα συνοδών).

    7. Έχουν δοθεί αυστηρές εντολές από τη Διοίκηση στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, εκτός άλλων και για την απαγόρευση εισόδου σε αυτό, ομάδων ή προσώπων που δεν προσέρχονται για λόγους υγείας και δεν αιτιολογούν τον λόγο της επίσκεψής τους καθώς και για την άμεση απομάκρυνσή τους από το Νοσοκομείο, στις περιπτώσεις αυτές.

    8. Όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα στο Νοσοκομείο τη νύχτα της 6ης/02/2013 και της 7ης/02/2013, θα αντιμετωπισθούν από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, αντί για κραυγές, «κυνήγι μαγισσών» και αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων, ας προτάξουν όσοι τη διαθέτουν, τη δημοκρατική τους ευθύνη.

    9. Με αφορμή την τελευταία συνέντευξή μου και την επίσκεψη στο γραφείο μου, μελών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι παρέφρασαν τη δήλωσή μου ότι «αντιμετωπίζω το θέμα της παράνομης εργασίας από κοινού με τους συνεργάτες μου και υπεύθυνους του νοσοκομείου», ως δήλωση δήθεν συνεργασίας μου με εξωνοσοκομειακούς και εξωθεσμικούς παράγοντες.

    Όλοι οι καλόπιστοι συμπολίτες μας, γνωρίζουν ότι δεν την μοιράζομαι με κανέναν και ότι συνεργάζομαι μόνον με όσους μέσα ή πάνω από τον Νοσοκομείο, έχουν θεσμικό ρόλο για την λειτουργία του. Μία ενδεχόμενη φραστική ατυχία θα ήταν ένα μικρό κακό.

    Αλλά η λαϊκιστική και συκοφαντική εκμετάλλευσή της, είναι ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ολίσθημα. Στην μικρή μας πόλη, όλοι γνωρίζουν την προσήλωσή μου στην νομιμότητα, το Σύνταγμα και την Δημοκρατία».

    ReplyDelete
  3. Χρυσαβγίτες στα νοσοκομεία[1].....

    by sarant
    http://sarantakos.wordpress.com/author/sarant/

    Είχα πει ότι δεν θα ανέβαζα άρθρο για τεχνικούς λόγους, αλλά τελικά το πρόβλημα ξεπεράστηκε]

    Ξεκινάω με μια διευκρίνιση ορθογραφικού χαρακτήρα, κυρίως για τους περιστασιακούς επισκέπτες του ιστολογίου: εδώ και λίγο καιρό, το ιστολόγιο έχει υιοθετήσει, ύστερα από πρόταση εκλεκτού φίλου, την ορθογραφία “Χρυσαβγίτες”, με σκοπό να αποσυνδέσει ορθογραφικά-οπτικά το ναζιστικό μόρφωμα από την όμορφη λέξη “αυγή” και να το κάνει συναφές με τα αβγά. Βέβαια, η λέξη “αυγό/αβγό” έχει διπλή ορθογραφία, το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής προτιμά “αυγό” (κι εγώ μαζί του), ο Μπαμπινιώτης υιοθετεί την γραφή “αβγό” που είχε εισηγηθεί πρώτος ο Γ. Χατζιδάκις, ενώ στα σχολικά βιβλία βρίσκει κανείς και τους δύο τύπους (με συχνότερο το ‘αυγό’). Για τον πόλεμο αυτό των αυγών αξίζει να γραφτεί άρθρο, όχι όμως σήμερα. Πάντως, η γραφή “Χρυσαβγίτες” αυτό τον σκοπό έχει.

    Ας περάσουμε στο θέμα μας. Τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, κλιμάκιο τραμπούκων της Χρυσής Αβγής (ομάδα 30 ατόμων, λένε τα ρεπορτάζ) εισέβαλε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και άρχισε να κάνει έλεγχο στις συνοδούς των νοσηλευόμενων, ζητώντας τους χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι είναι μέλη του συλλόγου αποκλειστικών νοσοκόμων ή ότι έχουν συγγενική σχέση με τον νοσηλευόμενο. Οι αυτόκλητοι ελεγκτές μάλιστα έδιωξαν από το νοσοκομείο τέσσερις γυναίκες, μάλλον αλλοδαπές, θεωρώντας ότι είναι “παράνομες” αποκλειστικές νοσοκόμες και κακώς βρίσκονται εκεί. Την άλλη μέρα, η κυρία Ελένη Σιουρούνη, διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, έδωσε κοινή (!) συνέντευξη τύπου με τοπικούς εκπροσώπους της Χρυσής Αβγής, στην οποία υποστήριξε ότι κάνουν κοινό αγώνα για να απαλλαγεί το νοσοκομείο από τις παράνομα εργαζόμενες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, που επιπλέον δεν πληρώνουν φόρους και δεν κόβουν αποδείξεις, ενώ υπονόησε ότι κάποιες από αυτές μπορεί να είναι φορείς ασθενειών. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος του κλιμακίου τραμπούκων που εισέβαλαν στο νοσοκομείο και εξέθεσε τη μεθοδολογία της συμμορίας. Επειδή μπορεί να μην τα μεταφέρω αντικειμενικά, μπορείτε να δείτε το βιντεάκι της συνέντευξης:.....
    http://sarantakos.wordpress.com/author/sarant/

    ReplyDelete
  4. Χρυσαβγίτες στα νοσοκομεία[II].....

    by sarant
    http://sarantakos.wordpress.com/author/sarant/

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρίπολης καταδίκασε την ενέργεια, και τελικά ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος κατά σύμπτωση εκλέγεται στην Αρκαδία, ανακοίνωσε προχτές την αποπομπή της διοικήτριας [και όχι "της διοικητού" βέβαια, όπως γράφτηκε σε μερικούς ευπρεπιστικούς ιστότοπους]. Ίσως στην απόφαση της αποπομπής να βάρυνε το γεγονός ότι η διοικήτρια είχε πέρυσι διαταχθεί, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, να επιστρέψει στην αρχική θέση της, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, απόφαση η οποία τελεί υπό αναστολή εκτέλεσης, οπότε ίσως η αποπομπή να ήταν ένας εύσχημος τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα, αν και κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι η διοικήτρια ενός νοσοκομείου περιφρονεί τόσο απερίφραστα κάθε έννοια νομιμότητας αρκεί για να τη χαρακτηρίσει εντελώς ακατάλληλη για το αξίωμά της. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, μια υποτιθέμενη παρανομία δεν αντιμετωπίζεται με μια δεύτερη, ακόμα χειρότερη, ούτε μπορούν αυτόκλητοι τραμπούκοι να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Η κυρία διοικήτρια όφειλε να καλέσει την αστυνομία αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την εισβολή των τραμπούκων στο δημόσιο ίδρυμα που έχει την ευθύνη να διοικεί, ή να τους κάνει μήνυση αν το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων, όχι να δώσει κοινή συνέντευξη με τους εκπροσώπους της συμμορίας! Το κωμικό μάλιστα είναι ότι η ίδια παραδέχτηκε ότι οι συγγενείς των νοσηλευομένων διαμαρτύρονται όταν γίνονται τέτοιοι έλεγχοι και ότι κάποιες φορές συμβαίνει η υποτιθέμενη παράνομη αλλοδαπή να είναι σύζυγος του νοσηλευόμενου.

    Υποτίθεται ότι η χρυσαβγίτικη επέμβαση έγινε ύστερα από καταγγελίες του τοπικού συλλόγου αποκλειστικών νοσοκόμων, που διαμαρτυρήθηκαν ότι “οι ξένες τους παίρνουν τις δουλειές”. Χωρίς να το θεωρώ απίθανο, κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί, δεν έχω δει δηλαδή καμιά ανακοίνωση κανενός οργάνου των “νόμιμων” αποκλειστικών νοσοκόμων. Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει η διοίκηση του συλλόγου. Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν και αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν είναι μέλη του συλλόγου, αν θέλετε που δεν έχουν το κατάλληλο δίπλωμα ή την πιστοποίηση και απ’ όσο ξέρω υπάρχουν και αλλοδαπές γραμμένες στο σύλλογο όπως και Ελληνίδες μη πιστοποιημένες. Πριν ενσκήψει η οικονομική κρίση, υπήρχε δουλειά για όλες [χρησιμοποιώ έμφυλο τύπο γιατί νομίζω ότι είναι όλες γυναίκες], πιστοποιημένες και όχι. Σήμερα, για πάρα πολλές οικογένειες η αμοιβή μιας πιστοποιημένης αποκλειστικής νοσοκόμας είναι απαγορευτική (κάπου 80 ευρώ για την οχτάωρη βάρδια). Αν δεν υπάρχουν σύζυγοι, παιδιά και άλλοι συγγενείς για να σταθούν πλάι στον άρρωστο για τη διάρκεια της νοσηλείας του, προκρίνεται η λύση της μη πιστοποιημένης αποκλειστικής νοσοκόμας, που είναι πολύ φτηνότερη (50 ευρώ το οχτάωρο, έχω ακούσει, ίσως και λιγότερα). Κάποιες φορές, η κοπέλα που δούλευε οικιακή βοηθός στο σπίτι του ασθενή πριν νοσηλευτεί αναλαμβάνει χρέη συνοδού του στο νοσοκομείο. Πάντως, από όσα ακούω, δεν είναι μόνο οι αλλοδαπές ή μόνο οι μη πιστοποιημένες που δεν κόβουν απόδειξη.

    (Παρένθεση: Κανονικά βέβαια ο θεσμός της αποκλειστικής νοσοκόμας, πιστοποιημένης ή όχι, δεν θα έπρεπε να υπάρχει, με αυτή τη μορφή και σε αυτή την έκταση. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από δημόσια νοσοκομεία της Δυτικής Ευρώπης (ας πουν όσοι έχουν), αλλά νομίζω ότι σε άλλες χώρες σχεδόν δεν υπάρχουν -παρά μόνο νοσοκόμες για επισκέψεις στο σπίτι).
    http://sarantakos.wordpress.com/2013/02/11/xa-nosokomeia/#more-8271

    ReplyDelete
  5. Χρυσαβγίτες στα νοσοκομεία[III].....

    by sarant
    http://sarantakos.wordpress.com/author/sarant/

    Κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει υποκριτική την αγανάκτησή μου με την χρυσαβγίτικη πρωτοβουλία: αφού υπάρχει μια παράτυπη κατάσταση (μη πιστοποιημένες εργαζόμενες που δεν πληρώνουν φόρο για την αμοιβή τους) τι πειράζει αν διορθωθεί έστω και με παράτυπα μέσα; Για να δούμε το αδιέξοδο της λογικής αυτής και τους ασκούς (πολλούς ασκούς) του Αιόλου που ανοίγει, ας την προεκτείνουμε λίγο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ίσως και το ένα τρίτο των αυτοκινήτων είναι ανασφάλιστα, πράγμα που όχι μόνο προκαλεί μεγάλη διαφυγή εσόδων στο κράτος, αλλά και γεννάει κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών. Γιατί να μην γίνονται και μπλόκα στους δρόμους από αυτόκλητους υπερασπιστές της οδικής νομιμότητας, που θα ζητάνε χαρτιά; Τόσες και τόσες οικιακές βοηθοί δουλεύουν αδήλωτες. Πότε θα αρχίσουν τα τάγματα εφόδου να χτυπάνε κουδούνια, να μπαίνουν στα σπίτια και να πετάνε έξω τις παράνομες; Πόσο μακριά είναι η εποχή που οι χίτες ζητούσαν ταυτότητες στο δρόμο, που οι συμμορίες έμπαιναν στα τρένα, κατέβαζαν κάτω τους αριστερούς και τους εκτελούσαν επιτόπου (όπως, ας πούμε, οι Σούρληδες τον Κώστα Βιδάλη το 1946);

    Και μήπως η παράνομη επέμβαση των Χρυσαβγιτών λειτουργεί υπέρ των άνεργων ημεδαπών; Όχι βέβαια, αν κρίνουμε από άλλες περιπτώσεις, όπου οι Χρυσαβγίτες, με τα άτυπα “γραφεία εργασίας” που έχουν στήσει, αναγκάζουν εργοδότες να διώχνουν τους αλλοδαπούς που δουλεύουν στη μαύρη για ένα κομμάτι ψωμί -και φέρνουν στη θέση τους Έλληνες που δουλεύουν στη μαύρη για ένα κομμάτι ψωμί, δηλαδή στην πράξη κατεβάζουν με τη βία τα μεροκάματα.

    Επειδή είχα κάποια τεχνικά προβλήματα με τη σύνδεσή μου, το σημερινό άρθρο είναι γραμμένο βιαστικά και πολύ πιθανό να παραλείπω πτυχές του θέματος που θα έπρεπε να αναφερθούν -σας παρακαλώ να τις συμπληρώσετε. Ήθελα περισσότερο να τονίσω ότι βρίσκω εντελώς απαράδεκτη την υποκριτική “πάταξη της παρανομίας” από τάγματα εφόδου, κάτι που για μένα είναι αδιανόητο και το θεωρώ χειρότερο από σχεδόν όλες τις άλλες εκδηλώσεις της Χρυσής Αβγής. Εδώ κλείνω, κάπως απότομα, περιμένοντας να ακούσω τις γνώμες σας.
    http://sarantakos.wordpress.com/2013/02/11/xa-nosokomeia/#more-8271

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin