Wednesday, March 13, 2013

Μάρτιν Σουλτς: Το ΕΚ δεν εγκρίνει τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ ως έχει

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Σουλτς αμέσως μετά την ψηφοφορία

Το ΕΚ δεν θα αποδεχθεί τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό ή Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ, όπως συμφωνήθηκε από τις κυβερνήσεις, μέχρι να υπάρξει επιπλέον συμφωνία για ενδιάμεση αναθεώρησή του, πλήρης εξόφληση των λογαριασμών του 2012 και συμφωνία για τη μελλοντική χρηματοδότηση των προϋπολογισμών της Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, μετά την απόρριψη της συμφωνίας της 8ης Φεβρουαρίου από την ολομέλεια. Τώρα "ανοίγει ο δρόμος για διαπραγματεύσεις με το συμβούλιο", τόνισε.


"Το ΕΚ δεν μπορεί να δεχθεί την πρόταση των κρατών μελών χωρίς την εκπλήρωση ορισμένων αναγκαίων προϋποθέσεων", σημείωσε ο πρόεδρος Σουλτς. "Πρέπει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευελιξία καθώς και φιλόδοξη συμφωνία για τους ίδιους πόρους του προϋπολογισμού. Το ΕΚ απαιτεί επίσης υποχρεωτική, νομικά δεσμευτική και συνολική αναθεώρηση του Δημοσιονομικού Πλαισίου" που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Συμβούλιο".

Μιλώντας στον Τύπο αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο πρόεδρος προσέθεσε ότι "το ΕΚ δεν θα εισέλθει καν σε διαπραγματεύσεις μέχρι να καλυφθούν όλες οι ανεξόφλητες πληρωμές του 2012. Πρόκειται για θέματα κεφαλαιώδους σημασίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αποδεχθεί την πρόταση των κρατών μελών μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις σε όλα αυτά τα ζητήματα".

.europarl.europa.eu
13/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Γ. Κουμουτσάκος: Ισχυρό πολιτικό μήνυμα η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου......

    Για ηχηρό και ισχυρό πολιτικό μήνυμα, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας στην ΝΕΤ την καταψήφιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε., από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ζητήσαμε μία καλύτερη κατανομή των πόρων, σε μία αναπτυξιακή λογική, σημείωσε υπογραμμίζοντας επίσης το αίτημα για ενδιάμεση αναθεώρηση. Ξεκαθάρισε ακόμα, ότι με κανέναν τρόπο, δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση τα 16 δις που εξασφάλισε η Ελλάδα. Αναφερόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός προσέρχεται σε αυτήν με ισχυρά ατού. Το πρώτο, ανέφερε, είναι η βούληση της κυβέρνησης να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και το δεύτερο και ισχυρότερο όπως είπε τις μεγάλες θυσίες και την οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο ελληνικός λαός. Οι εταίροι, πρέπει να το καταλάβουν, οφείλουν να το καταλάβουν, πρέπει να βρεθούν πολιτικές λύσεις τόνισε.

    http://www.ert.gr/eidiseis/sinentefxeis/sinentefxeis-sti-net/story/147941/g-koumoutsakos-isxyro-politiko-minyma-i-apofasi-tou-evrokoinovouliou#.UUHJXTdCd5U
    14/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin