Thursday, March 7, 2013

Αντ. Σαμαράς: Να καταστεί ευρωπαϊκό θέμα θέλει ο καθορισμός της ΑΟΖ .....Ομιλία στην συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ

Ευρωπαϊκή διάσταση επιδιώκει να δώσει ο Αντώνης Σαμαράς σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα, όπως είναι ο καθορισμός της ΑΟΖ. Στην παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βουλιαγμένη, ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο παράδειγμα, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει μια κοινή εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα ζητήματα της ΑΟΖ, με αποτέλεσμα το κάθε κράτος να χειρίζεται τα θέματα αυτά μόνο του.



Aναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, o πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση πως «μέχρι τα τέλη του 2013, θα έρθει η ανάκαμψη», σημειώνοντας πως η χώρα το 2012 «είχε μια δύσκολη χρονιά, όμως η Ελλάδα πέτυχε να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες».

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι με τα πρώτα στοιχεία για φέτος φαίνεται πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση, σαφής ήταν ο στόχος του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, τονίζοντας πως αν και αυτά τα επιτεύγματα είναι εύθραυστα, αυτή τη φορά υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία, όταν υπάρχουν αποκλίσεις.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ανεργία των νέων. Χαρακτήρισε την ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, τεράστιο πρόβλημα καθώς, όπως είπε, «οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως».

Παράλληλα, μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές, που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες- όπως είπε- «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».

Για τον Αντώνη Σαμαρά, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, με έμφαση στην απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των επαγγελμάτων και τη μείωση της γραφειοκρατίας. 

Παράλληλα, έμφαση δίνεται και στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. «Αυτό που προσφέρει η Ελλάδα σήμερα, σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι 'red carpet' και όχι 'red tape', δηλαδή γραφειοκρατία» είπε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας ως στόχο του την καταπολέμηση του φαινομένου. 

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ, ενώ άλλα τρία μεγάλα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο στόχος σε αυτό τον τομέα θα ξεπεραστεί.

 .tovima.gr
7/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. «Τα εθνικά θέματα χρειάζονται προσοχή»....

    Στην αντεπίθεση για τα εθνικά θέματα περνάει η Κουμουνδούρου που «βλέπει» επικοινωνιακή εκμετάλλευση των ζητημάτων για την ΑΟΖ και τη δημιουργία «φρούδων ελπίδων για γρήγορο πλουτισμό».

    Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώναν ότι ο Αντώνης Σαμαράς με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την ΑΟΖ επιδιώκει να επιδείξει ευαισθησία για τα «εθνικά θέματα», προκειμένου να μεταφέρει τη συζήτηση από την κρίση και τα Μνημόνια σε άσχετα θέματα και να θρέψει ελπίδες για γρήγορο πλούτο.

    «Πρόκειται για επικίνδυνη επιλογή, διότι τα εθνικά θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και δεν ενδείκνυται προς επικοινωνιακή εκμετάλλευση» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

    Επιπλέον υπογράμμιζαν ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται φρούδες ελπίδες στους πολίτες για υπέρβαση της κρίσης με γρήγορο και εύκολο τρόπο καθώς ακόμη κι αν βρεθεί ορυκτός πλούτος το διάστημα μεταξύ εύρεσης και εκμετάλλευσης είναι μεγάλο.

    «Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, οι δεσμεύσεις των μνημονίων οδηγούν οποιονδήποτε πλούτο στη διάθεση των δανειστών. Απαιτείται ιδιαίτερη και επίπονη μελέτη για το ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος εκμετάλλευσης του ενδεχόμενου ορυκτού πλούτου δεδομένων μεταξύ άλλων του σεισμογενούς της Ελλάδας και των υπαρκτών περιβαλλοντικών κινδύνων» τόνιζαν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=215883&
    catID=1
    7/3/13

    ReplyDelete
  2. Ραχήλ Μακρή: “Ουτε συνεκμετάλευση, ουτε ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ..οι Ανεξάρτητοι Έληνες ΤΟΛΜΑΝ και ΝΙΚΑΝ”....

    Η Συγκυβέρνηση προωθεί κύρωση μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την Τουρκία. Το μνημόνιο έχει ως αιχμή του δόρατος την συνεργασία στον αγωγό ITGI. Αδυνατεί η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός BP και κύριος μέτοχος της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου έχει ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ακυρωθεί.

    Ο μοναδικός αγωγός που απομένει είναι ο TAP, ο οποίος ενώ έχει ανακοινωθεί με φανφάρες δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί, καθώς η κοινοπραξία θα αποφασίσει αργότερα μέσα στο χρόνο για την επιλογή του.

    Για να υπογραμμίσουμε την ανακόλουθη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ενέργειας και στο ζήτημα συνεργασίας με την Τουρκία υπενθυμίσουμε δύο περιστατικά.

    Το πρώτο αναφέρετε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Γάλλο Πρόεδρο. Εκεί ο κύριος Σαμαράς δήλωσε ότι: «Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας που βρίσκονται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, αποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης. Συμβάλλουν στον εφοδιασμό της Ευρώπης από ευρωπαϊκές πηγές, στο να αποκτήσει η Ευρώπη τους δικούς της υδρογονάνθρακες».

    Ο Πρωθυπουργός οφείλει να εμπεδώσει ότι ο Ελληνικός Λαός είναι κυρίαρχος ιδιοκτήτης της Χώρας και όχι απλά περαστικός από την περιοχή.

    Τα ενεργειακά αποθέματά μας, αποτελούν Εθνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και δεν ανήκουν ευρύτερα στην Ευρώπη. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την στήριξη κάθε ορθά σκεπτόμενου Πολίτη είμαστε εδώ για να σας εμποδίσουμε. Ο Εθνικός ορυκτός πλούτος θα παραμείνει Ελληνικός, ακόμα και εάν πέσουμε μέχρι ενός.

    Το δεύτερο αναφέρεται στο ταξίδι του κυρίου Σαμαρά στην Τουρκία. Σε αυτό οι τουρκικές απαιτήσεις για την ένταξη στην τουρκική υφαλοκρηπίδα της περιοχής μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου δημιουργούν βαριές σκιές στην Ελληνική ΑΟΖ. Το σκοτάδι της απαξίωσης των Ελληνικών θέσεων από τους Τούρκους πυκνώνει από τις ασκήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, την ώρα της επίσημης συνάντησης. Παρόλα αυτά ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο πρωθυπουργός επιλέγει να βρίσκεται σε ύπνωση για να μην αισθάνεται την καταστροφή, που δημιουργεί η Συγκυβέρνηση του. Οι πολίτες, όμως, αυτής της Χώρας καθημερινά ξεφεύγουν από τα υπνωτικά διλήμματα και διεκδικούν την Εθνική Αξιοπρέπεια σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αυτό τον αγώνα κανένα σκοτάδι δεν θα μας αντισταθεί.

    http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/03/blog-post_3641.html
    8/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin