Sunday, March 3, 2013

"Κατεπείγουσα ερώτηση κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά σχετικά με κινδυνολογούσα οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τους υπαλλήλους της."

Ολόκληρη η ερώτηση:

" Με βάση δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε
οδηγία η οποία απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν
στην Ελλάδα. Η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ακόμα και "νεκροί".
Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν τα παραπάνω ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
α) αν επιβεβαιώνει την ύπαρξη της οδηγίας αυτής;

β) αν αποδέχεται όλα αυτά που αναφέρονται μέσα στο κείμενο αυτό, δηλαδή τα περί
ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης και τα περί έλλειψης ασφάλειας ,
σαν να πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται σε περίοδο πολέμου;
γ) πως είναι δυνατόν να δημιουργεί κλίμα φόβου στους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ταξιδεύουν στην Ελλάδα;
δ) πως είναι δυνατόν η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκδίδει μια τέτοια οδηγία
-για μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση και ο λαός της παρότι υποφέρει κάνει μια
υπεράνθρωπη προσπάθεια εξόδου από την κρίση αυτή-  ενώ ο ρόλος της θα έπρεπε να είναι ακριβώς ο αντίθετος να δημιουργεί δηλαδή κλίμα σταθερότητας και ως προς την οικονομική πλευρά του ζητήματος αλλά και ως προς την εσωτερική ασφάλεια"
EurActiv.gr 
 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

4 comments:

  1. Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «Ταξιδιωτική Οδηγία» της Κομισιόν.....

    Του ανταποκριτή της Καθημερινης στις Βρυξέλλες, Νίκου Χρυσολωρά

    Παρά την επίσημη διαβεβαίωση της Κομισιόν ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της εφημερίδας «το Βήμα» και προειδοποιεί για βίαιες ταραχές με νεκρούς στην Ελλάδα τον Μάρτιο, είναι πλαστό και δεν εξεδόθη από τις υπηρεσίες της, οι αντιδράσεις Ελλήνων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες συνεχίζονται.

    Η Ελληνίδα Επίτροπος, κ. Μαρία Δαμανάκη, προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα. Με σημερινή της Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε. Ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της επίσης η κυρία Δαμανάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

    Παράλληλα, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Επιτροπή στην οποία ζητάει να ενημερωθεί αναφορικά «με τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία που απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους, αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ακόμα και «νεκροί"».

    Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Παναγιώτης Καρβούνης, μιλώντας στην «Κ», διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Κομισιόν εξέδωσε οποιαδήποτε προειδοποιητική οδηγία για νεκρούς από ταραχές στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο τμήμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρουσίασε «το Βήμα» είναι επομένως πλαστό. «Οι οδηγιες που επονται αυτου του κειμενου ειναι αυτονοητες υποδειξεις της Επιτροπης προς το προσωπικο της, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές», τονίζει ο κ. Καρβούνης. Η «Κ» επικοινώνησε επίσης αργά το Σάββατο βράδυ με τον εκπρόσωπο βάρδιας της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτήρισε «σκουπίδια και ανοησίες γραμμένες σε κακά αγγλικά» τα περί πληροφοριών για νεκρούς που δημοσίευσε το Βήμα, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για το πως είναι δυνατόν ο συντάκτης του άρθρου να μην κατάλαβε από το επίπεδο της γλώσσας που χρησιμοποιείται στο πρώτο μέρος του επίμαχου e-mail ότι δεν πρόκειται για επίσημη οδηγία της Επιτροπής.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/03/2013_485545
    3/3/13

    ReplyDelete
  2. Γ.Κουμουτσάκος: Ερώτηση στην Ε. Επιτροπή σχετικά με την «ταξιδιωτική οδηγία» για την Ελλάδα .....

    Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την εσωτερική ενημέρωση, εν είδει ταξιδιωτικής οδηγίας, της Κομισιόν προς τους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αθήνα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσάκος, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ε. Κοινοβουλίου, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ε. Επιτροπή.

    Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

    "Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, η Επιτροπή φέρεται να ενημέρωσε τους υπαλλήλους της σχετικά με ζητήματα ασφάλειας κατά την άφιξη και παραμονή τους στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρεται σε πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί σχετικά με βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτιο, κάνοντας λόγο ακόμη και για αριθμό νεκρών , το ύψος των οποίων όμως δεν αναφέρεται. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω πληροφορίες έχουν γνωστοποιηθεί και στις υπηρεσίες του ΔΝΤ. Στη συνέχεια, παρατίθεται σειρά αναλυτικών οδηγιών για το πώς οι υπάλληλοι της Ε. Επιτροπής μπορούν να αποφύγουν ή και να αντιμετωπίσουν περιστατικά αναρχίας και συγκρούσεων.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και υπογραμμίζοντας ότι η ενημέρωση- οδηγία αυτή κοινοποιήθηκε λίγους μόνο μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, ερωτάται η Ε. Επιτροπή:

    1. Εάν επιβεβαιώνει την ύπαρξη της ταξιδιωτικής αυτής οδηγίας. Εάν ναι, ζητάμε να ενημερωθούμε σχετικά με τη βάση και την πηγή αυτών των πληροφοριών.
    2. Εάν έχουν εκδοθεί στο παρελθόν ανάλογες οδηγίες και για άλλα κράτη μέλη, ποια και με τι περιεχόμενο.
    3. Εάν θεωρεί ότι τέτοιες ανακοινώσεις υποστηρίζουν την προσπάθεια ενός κράτους μέλους που υφίσταται δυσβάσταχτες θυσίες προκειμένου να ανακάμψει και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και σταθερότητας, ειδικά όταν πρόκειται για κράτος μέλος που η οικονομία του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό".

    http://euractiv.gr/gkoymoytsakos-erotisi-stin-e-epitropi-sxetika-me-tin-taksidiotiki-odigia-gia-tin-ellada
    3/3/13

    ReplyDelete
  3. Παπαδημούλης: Ταπεινωτική και προσβλητική η «ταξιδιωτική οδηγία»....Έντονη η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ....

    Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προκάλεσε η ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν που φέρεται να εστάλη ηλεκτρονικά σε ευρωπαίους αξιωματούχους εν όψει της παραμονής τους στην Ελλάδα.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «το κείμενο με τις "ταξιδιωτικές οδηγίες", πέραν του ότι είναι ταπεινωτικό και προσβλητικό για τους Έλληνες, δείχνει και μια "αποικιακή" νοοτροπία που δείχνουν απέναντί μας κάποιοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι».

    «Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα για τον επισκέπτη, πολύ πιο ασφαλής από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε να υπάρξουν διαβήματα, ώστε αυτή η τακτική «να κοπεί με στοχευμένο τρόπο».

    «Εάν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών είχαν λίγο μυαλό, θα προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν πολιτικά την αντιπάθεια που υπάρχει σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο απέναντί τους και αντί να βγάζουν τέτοιες ανόητες ντιρεκτίβες να σκέφτονταν μία διαφορετική πολιτική», υπογράμμισε ακόμη.

    Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «θα έπρεπε να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται ότι το φυτίλι της κοινωνικής έκρηξης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι κοντό».

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=261335
    4/3/13

    ReplyDelete
  4. Επιστολή Χουντή σε Μπαρόζο για την «ταξιδιωτική οδηγία» της Κομισιόν....

    Διευκρινίσεις... σήμερα για την «ταξιδιωτική οδηγία» της Κομισιόν για την Ελλάδα ζητά, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής

    «Σύμφωνα με αποκαλύψεις ελληνικής εφημερίδας» γράφει στην επιστολή του ο κ. Χουντής, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας είστε πρόεδρος, απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στα στελέχη και τους εργαζόμενούς της, που βρίσκονται ή ενδέχεται να βρεθούν στην Ελλάδα, ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχουν στην ελληνική πρωτεύουσα».

    «Οι διευκρινίσεις που φαίνεται ότι υπάρχουν εκ μέρους του Γραφείου της Ευρ. Επιτροπής στην Αθήνα ότι “οι οδηγίες που έπονται αυτού του κειμένου είναι αυτονόητες υποδείξεις της Επιτροπής προς το προσωπικό της, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές”, κάνουν πιο επείγουσα την ανάγκη πλήρους διευκρίνισης, αφού η δήλωση αυτή, όχι μόνο επιβεβαιώνει την προέλευση του e-mail, αλλά δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αθήνας, αφού προβλέπει βίαιες ταραχές μέσα στο μήνα Μάρτιο, ακόμα και με νεκρούς» προσθέτει ο κ. Χουντής.

    Και καταλήγει: «Σας καλούμε σήμερα να προβείτε στις απαραίτητες διευκρινίσεις για αυτό το απαράδεκτο τηλεγράφημα».

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=261378
    4/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin