Monday, March 18, 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.... Εκτακτη σύγκληση της βουλής αύριο ζητά ο Α. Τσίπρας

Tην έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής αύριο 19 Μαρτίου, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην επιστολή του ότι «οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Υπογραμμίζει επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή για όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες συνιστούν οδυνηρό προηγούμενο για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι είναι, επίσης, απαράδεκτο η λειτουργία της εθνικής αντιπροσωπείας να υποκαθίσταται από κλειστές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης του μνημονίου και καταλήγει στην επιστολή του:
«Κύριε πρόεδρε, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο και το καθήκον σας απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα και να συγκαλέσετε εκτάκτως, αύριο Τρίτη, 19 Μαρτίου ,την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός και να εξηγήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών γιατί συναίνεσαν σε αυτήν την εγκληματική απόφαση». 
.ethnos.gr
18/3/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

5 comments:

  1. ΚΤ-ΥΠΟΙΚ: Τραπεζικές αργίες Τρίτη Τετάρτη....

    Με στόχο τη διευκόλυνση της υλοποίησής της απόφασης της 16ης Μαρτίου, κρίθηκε αναγκαία η κήρυξη της 19ης και 20ης Μαρτίου 2013 ως τραπεζική αργία, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, προστίθεται, δεν θα διενεργούνται τραπεζικές συναλλαγές με το κοινό.

    Την ίδια ώρα και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Τρίτη και Τετάρτη, 19 και 20 Μαρτίου 2013 αντίστοιχα, λόγω τραπεζικής αργίας.

    http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/financials/35743
    18/3//13

    ReplyDelete
  2. Tributação bancária é medida sem sentido, defende Seguro...

    O secretário-geral do PS, António José Seguro, afirmou, esta segunda-feira, que a tributação bancária prevista para o Chipre é uma medida que "não tem sentido absolutamente nenhum", sobretudo porque atinge as famílias que menos têm.

    Esta é uma medida que não tem sentido absolutamente nenhum e sobretudo quando ela atinge as famílias que menos têm. As famílias que têm as suas poupanças no banco", afirmou António José Seguro, que falava à margem de uma visita ao Túnel do Marão, em Vila Real.

    O líder do PS disse estar "firmemente convencido" que esta "medida não terá efeito nenhum no nosso país". No entanto, considerou que demonstra que os "dirigentes europeus, nos quais o Governo português também está inserido, não avaliam a consequência das decisões que tomam junto das pessoas".

    "Vejam o que é, as famílias que têm pequenas poupanças nos bancos e que, de um momento para o outro, recebem esta notícia que de que vão ficar com menos dinheiro", frisou.

    Seguro lembrou que a nível europeu houve uma decisão, tomada há bastante tempo, de assegurar que todos os depósitos até 100 mil euros são garantidos.

    "Porque é que a aplicação, caso o Governo do Chipre tenha proposto isso, porque é que essa decisão também atinge as pequenas poupanças", salientou.

    O secretário-geral do PS considerou que "os dirigentes europeus têm que ter consciência de que a política de austeridade faz parte do problema e não da solução".

    "Estas medidas são medidas catastróficas, as pessoas têm cada vez menos confiança no ideal europeu o que naturalmente é uma coisa que nos deixa bastante preocupados", acrescentou.

    http://www.jn.pt/PaginaInicial/Economia/Interior.aspx?content_id=3115660&page=-1
    18/3/13

    ReplyDelete
  3. «Όχι» Σαμαρά στο αίτημα Τσίπρα για σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής.....Γιατί δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής....

    Απορρίφθηκε το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για τις εξελίξεις στην Κύπρο, με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

    «Είναι αυτονόητο ότι ο πρόεδρος της Βουλής κινείται πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφεραν πηγές από το Γραφείο Τύπου της Βουλής.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εγκληματικές αποφάσεις του Eurogroup είναι ιστορικών διαστάσεων, ενώ συνεπάγονται τεράστιες και αρνητικές συνέπειες για τους καταθέτες στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, δημιουργούν αρνητικό δεδικασμένο, καθώς συμπεριλαμβάνουν το αδιανόητο, μέχρι χθες, «κούρεμα» των καταθέσεων».

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθετε ότι την στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση έχει συναινέσει σε αποφάσεις που πιθανότατα θα αποδειχθούν ολέθριες για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το ελληνικό και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

    Υπογράμμιζε επίσης ότι είναι απαράδεκτο να μην έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ενημερωθεί η ελληνική Βουλή για όλες τις λεπτομέρειες της απόφασης, οι οποίες συνιστούν οδυνηρό προηγούμενο για τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης.

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=264768
    18/3/13

    ReplyDelete
  4. Αναστασιάδης: “Να δώσετε χαιρετίσματα στην κυρία Μέρκελ”.....

    “Όταν σας προειδοποιούσα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να εγκρίνει την συμφωνία, δεν ακούγατε και επιμένατε. Να δώσετε χαιρετίσματα στην κυρία Μέρκελ.»

    Αυτά είπε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο Επίτροπο για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν αλλά και στο στενό συνεργάτη της Α. Μέρκελ, τον Ευρωβουλευτή, Ελμαν Μπροκ.

    http://www.onlycy.com/306614
    18/3/13

    ReplyDelete
  5. Αναστασιάδης: «Χαιρετίσματα στη Μέρκελ - Δεν περνάει το κούρεμα»....

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωπαίο επίτροπο, Όλι Ρεν καθώς και στενό συνεργάτη της Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας φέρεται να χρησιμοποίησε μια ομολογουμένως ασυνήθιστη έκφραση για να περιγράψει την οργή για το πολιτικό αδιέξοδο στην Κύπρο, μετά την έγκριση του πακέτου διάσωσης.

    «Όταν σας προειδοποιούσα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στην βουλή για να εγκρίνει την συμφωνία, δεν ακούγατε και επιμένατε. Να δώσετε χαιρετίσματα στην κυρία Μέρκελ» φέρεται να είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega Κύπρου.

    Η κύρωση του νομοσχεδίου εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει η απαραίτητη πλειοψηφία στην κυπριακή βουλή για να περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο.

    (πηγή: megatv)
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63799034
    18/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin