Tuesday, April 23, 2013

Χρυσούλα Παλιαδέλη: Μία γλώσσα δεν μπορεί να αποτελεί όχημα πολιτικών ή άλλων επιδιώξεων

Με αφορμή τη συζήτηση της έκθεσης σχετικά με τις ευρωπαϊκές γλώσσες που απειλούνται με εξαφάνιση και τη γλωσσική πολυμορφία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγήτρια Χρυσούλα Παλιαδέλη, ως εισηγήτρια της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, δήλωσε στην επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: 

«Η γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία συνιστά μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε γλώσσα αποτελεί μέρος του πολιτιστικού της πλούτου.


 Είναι ανάγκη να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα και να αναληφθούν από τα κράτη πρωτοβουλίες και δράσεις που θα διασφαλίσουν τη διατήρησή τους στο χρόνο. 

Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτή την έκθεση πρωτοβουλίας, προκειμένου να αποφύγουμε διατυπώσεις που ενδεχομένως ενθαρρύνουν πολιτικές βλέψεις ή υποδαυλίζουν εδαφικές ή αυτονομιστικές τάσεις, υπονομεύοντας έτσι την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμάχονται την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ιδέας». 
EurActiv.gr 
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin