Saturday, April 6, 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ: Ο δωρικός χαιρετισμός του ανατέλλοντος ήλιου και η ιστορία του .... Γιατί έγινε προνόμιο της Χρυσής Αυγής;

ΓΡΑΦΕΙ ο Φαίδων Ζάμπογλου
Για να μη παρεξηγηθώ δηλώνω ότι δεν είμαι οπαδός κανενός κόμματος και ούτε ποτέ υπήρξα μέλος. Με προβληματίζει το σημερινό κομματικό μπάχαλο. Δεν πιστεύω προεκλογικές υποσχέσεις. Διαπιστώνω ότι η «Δημοκρατία» έχει χάσει το νόημά της. Παραγράφονται καταχρήσεις εκατομμυρίων και τιμωρείται αυστηρά αυτός που δεν μπορεί να πληρώσει 300 εκ. στην Εφορία. Μένουν ατιμώρητοι αυτοί που καταστρέφουν περιουσίες κι αυτοί που δέρνουν διαδηλωτές με τα γκλοπ ενώ τιμωρείται αυστηρά με ισόβιο αποκλεισμό ο νεαρός ποδοσφαιριστής που χαιρέτησε το πλήθος με τον «Δωρικό χαιρετισμό του ανατέλλοντος ηλίου». Στην «Δημοκρατία» μας αυτός ο χαιρετισμός απαγορεύεται!***

Η αρχή του χαιρετισμού αυτού χάνεται στις αρχαίες ελληνικές κοινωνίες των Πελασγών και των Δωριέων. Από τότε δεν άλλαξε. Αποδίδεται με τεντωμένο το δεξί χέρι στο ύψος και εμπρός στο δεξιό οφθαλμό. Η παλάμη ανοιχτή με τα δάχτυλα ενωμένα. Θα έλεγε κανείς ότι ο σκοπός αυτού του χαιρετισμού είναι να προστατέψει το μάτι από την λάμψη του ανατέλλοντος ηλίου. Από αυτό πήρε και το όνομα.

Μεταδίδει μήνυμα ειρήνης και φιλίας. Γίνεται κατανοητό αυτό το μήνυμα ακόμη και μεταξύ ανθρώπων που μιλούν άλλη γλώσσα. Οι αρχαίοι Έλληνες συνόδευαν τον χαιρετισμό με την λέξη “χαίρε”. Επέβαλε ο Μ. Αλέξανδρος τον χαιρετισμό αυτόν στους στρατιώτες και αξιωματικούς και τον ανταπέδιδε. Μετά τον πήραν οι Ρωμαίοι και τον συνόδευαν με την λέξη “άβε”.

Έγινε χρήση του χαιρετισμού αυτού από λαϊκές δημοκρατικές εξεγέρσεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο δωρικός χαιρετισμός του ανατέλλοντος ηλίου χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά από τα φασιστικά καθεστώτα του Μεταξά και του Φράνκο. Δαιμονοποιήθηκε από τα βάρβαρα καθεστώτα του Μουσολίνι (***συμπληρωματικά  δύο σχόλια κάτω σχετικά)   και του Χίτλερ με τα οποία εντελώς άδικα ταυτίζεται στο υποσυνείδητο του λαού. Ο χαιρετισμός αυτός έχει πάντα το ίδιο νόημα και μεταδίδει το ίδιο μήνυμα όπως τότε στους 300 του Λεωνίδα και στους νέους Σπαρτιάτες, Θηβαίους, Αθηναίους κ.ά.

Η ΝΑΣΑ αποφάσισε να στείλει διαστημόπλοια στο διάστημα έξω από το ηλιακό σύστημα με διάφορα μηνύματα με τη προσδοκία ότι θα τα λάβουν λογικά όντα που κατοικούν σε μακρινούς πλανήτες. Θέλησαν να βάλουν και την περιγραφή του ανθρώπου όπως είναι στη ΓΗ. Όλα αυτά φυσικά με εικόνες.

Το επιστημονικό επιτελείο της ΝΑΣΑ, αφού εξέτασε τον τρόπο που χαιρετούν όλοι οι λαοί, επέλεξε τον δωρικό χαιρετισμό. Χάραξε σε μεταλλική πλακέτα βολφραμίου έναν άνθρωπο σε στάση προφίλ που χαιρετά με τον δωρικό χαιρετισμό και την τοποθέτησε στα διαστημόπλοια Pioneer Pio. Θα πρέπει όμως τα όντα εκείνου του πλανήτη να έχουν αναπτύξει τεχνολογία αλλά και νοημοσύνη ανώτερη από των ανθρώπων για να συλλάβουν το νόημα αυτού του χαιρετισμού ώστε να μη γίνει χρήση από κανέναν διαστημικό δικτάτορα τύπου Χίτλερ, όπως έγινε στον πλανήτη Γη.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή κάνει χρήση του Δωρικού χαιρετισμού, με προβληματίζει. Διερωτώμαι: Άραγε η Χρυσή Αυγή έχει για πρότυπο την ίλη των Σπαρτιατών, του Λεωνίδα και τους Τριακόσιους, τον Μ. Αλέξανδρο; Ή μήπως, όπως την κατηγορούν, έχει πρότυπο τον Χίτλερ αφού έχει έμβλημα παρόμοιο με τους Ναζί; Ο χρόνος θα μας δείξει την αλήθεια. Ότι κι αν γίνει δεν θα είναι χειρότερα από την σημερινή «Δημοκρατία» που τιμωρεί βάρβαρα έναν απλό ευγενικό χαιρετισμό! Ενώ δέχεται την υψωμένη γροθιά που είναι εκδήλωση μίσους βίας και βαρβαρότητας. 

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η άδικη απαγόρευση γεννά συμπάθεια για το θύμα. Το αποτέλεσμα αποβαίνει αντίθετο από το επιδιωκόμενο.

Υ.Γ. Ο ποδοσφαιριστής δηλώνει ότι δεν είναι Χρυσαυγίτης. Ο ελληνικός χαιρετισμός έγινε αυθόρμητα, πηγαία. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του δωρικού χαιρετισμού του ανατέλλοντος ηλίου!
4/4/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
------------------
***ΣΗΜ.
Σήμερα, ο χαιρετισμός έχει κηρυχθεί παράνομος σε Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία και φυσικά...... στην Γερμανία όπου τιμωρείται με......τριετή ποινή φυλάκισης.
---

4 comments:

  1. Ο φασιστικος χαιρετισμος του Μουσουλινι δεν εναι ο Δωρικος χαιρετισμοςτου ανατελλοντος Ηλιου.το μονο κοινο τους ειναι οτι γινεται κιαυτος με το δεξι χερι.Προσεξτε την εικονα του Ντουτσε στην μεθεπομενη αναρτηση .Ονομαθηκε Μεταδιδει μηνυμα απειλης και δυναμεως , Αυτο το μηνυμα ηθελε να μεταδωσει . Περισσοτερα σε αλλη αναρτηση .ΦΑΙΔΩΝ ΖΑΜΠΟΓΛΟΥ.

    ReplyDelete
  2. Ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ χαιρετισμος του Μουσουλινι δεν ειναι ΔΩΡΙΚΟΣ .Το μονο κοινο τους ειναι οτι γινονται με το δεξι χερι .Ο Ντουτσε θελησε να μεταφερει στον Ιταλικο λαο μηνυμα δυναμης και φοβερας στους εχθρους. Αντι του XAIRE H TOY ΑΒΕ -ROMPEREMO LA SPINA DORSALE DELA GRECIA .Aυτο ηταν το μηνυμα του φασιστικου χαιρετισμου.Φαιδων Ζαμπογλου.

    ReplyDelete
  3. Οχαιρετισμος του Χιτλρ δενεχει σχεση με τον γελοιο του Μουσουλινι .Τον ενεπνευσθει ο Χιτλερ απο τις κλεμενες αρχαιες Ελληκες παραστασεις και τις συμβουλες αρχαιολογων και ψυχολογων .Τον προσαρμωσε στην ιδεολογια του ναζισμου δινοντας αυστηροτητα.

    ReplyDelete
  4. Δενεχυν δικαιωμα οι Γερμανοι να ποινικοποιησουν τον Δωρικο χαιρετισμοο του ανατελοντος Ηλιου .επειδη τον καπηλευθηκε ο Χιτλερ. Φαιδων Ζαμπγλου.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin