Thursday, May 30, 2013

ΥΠΕΞ: Συναντήσεις ΓΓ ΔΟΣ & ΑΣ Π. Μίχαλου με Υφυπουργό Μεταφορών και Αντιπρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχάνων Ρωσίας (Μόσχα, 28-29.05.2013)

Πέμπτη, 30 Μάιος 2013
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Παναγιώτης Μίχαλος, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εκδήλωση εξωστρέφειας GO INTERNATIONAL, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Valery OKULOV, Αρμόδιο για Αεροπορικές Μεταφορές.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με κυρίαρχο αυτό των αεροπορικών προορισμών Ρωσίας – Ελλάδας. H ελληνική πλευρά ζήτησε την έναρξη τακτικών δρομολογίων από την Ελλάδα προς τέσσερις ακόμη πόλεις (Αικατερινμπούργκ, Περμ, Σαμάρα και Νίζνι Νόβγκοροντ) και για την καλοκαιρινή περίοδο, επί πλέον, δρομολόγια από και προς τις πόλεις Ουφά, Τσελιάμπινσκ, Κρασνοντάρ, Μινεράλνιε Βόντι και Τιουμέν.


Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πολιτική βούληση για άμεσες λύσεις και συμφώνησαν να αναθέσουν την πρακτική διευθέτηση των ζητημάτων στις αντίστοιχες Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας των δύο χωρών, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ρυθμίσει το θέμα μέχρι τις 15 Ιουνίου τ.ε..

Κατά την παραμονή του στη Ρωσία, ο κ. Μίχαλος, συναντήθηκε, επίσης, με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών Ρωσίας κ. Alexander Murichev.

Αφού υπογράμμισε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική οικονομία, ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στο διμερές εμπόριο, τονίζοντας την ύπαρξη πολύ σημαντικών περιθωρίων για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας με έμφαση τον τουρισμό και τους τομείς των τουριστικών υποδομών, των ιαματικών λουτρών και του θεραπευτικού τουρισμού, των ξενοδοχείων ΞΕΝΙΑ, των golf clusters με εξοχική κατοικία, των μαρινών κ.ά.. Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε, εξάλλου, την πρόσφατη ψήφιση διάταξης, που παρέχει τη δυνατότητα χορήγησης άδειας παραμονής διάρκειας πέντε ετών, σε όσους αλλοδαπούς αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 €.Ο κ. Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ και ΑΣ έκανε, τέλος, ιδιαίτερη αναφορά στο ΤΑΙΠΕΔ και πρότεινε τη μετάβαση αντιπροσωπείας του στη Ρωσία, ιδέα που επικρότησε ο κ. Murichev, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μίχαλο και εξέφρασε ζωηρό ενδιαφέρον για τα εν εξελίξει προγράμματα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.

30/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin