Thursday, May 16, 2013

Δεν θα γίνει απεργία των καθηγητών στις Πανελλαδικές

Ανατροπή το βράδυ της Τετάρτης με τη πρόταση από την ΟΛΜΕ - Οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις ....
Δεν θα γίνουν τελικά απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετασεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες  οι καθηγητές αποφάσισαν τελικά οτι δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μάλιστα θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.


Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Παρέμβαση του Συριζα) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία. Η πρόταση αυτή έλαβε 18 υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό, ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.

Μετά και απ΄αυτό το αποτέλεσμα οι Πρόεδροι αποχώρησαν. Σήμερα πιθανότατα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ  και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Παπαματθαίου Μάρνυ  
.tovima.gr
15-16/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

2 comments:

  1. Συνέλευση προέδρων ΟΛΜΕ: Η μαραθώνια συνεδρίαση συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη.....

    Τις πρώτες πρωινές ώρες οι καθηγητές έβαλαν τέρμα στην μαραθώνια συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων τους (ΕΛΜΕ) και απεργίες δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας , ενώ μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις, ενώ το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα ολοκληρώσει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

    Να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων. Ωστόσο μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ,
    συνεκτιμώντας τις εξελίξεις (επιστράτευση των καθηγητών , αρνητική θέση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, κλπ.), αποφάσισαν να θέσουν το ζήτημα της μη πραγματοποίησης της απεργίας, και γι αυτό ζήτησαν από τους καθηγητές να ψηφίσουν αν υπάρχουν οι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.

    Η πρόταση έλαβε 18 υπέρ του ότι υπάρχουν οι όροι για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν και 57 ψήφισαν λευκό, ως εκ τούτου δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.

    Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι Πρόεδροι αποχώρησαν, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.


    Περισσότερα εδώ: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=33778
    16/5/13

    ReplyDelete
  2. ΟΛΜΕ: Αιφνιδιαστική απόφαση για αναστολή της απεργίας....ΟΛΜΕ: Αιφνιδιαστική απόφαση για αναστολή της απεργίας.....

    Ένα 24ωρο πριν από την έναρξη των εξετάσεων και με το σύνολο των καθηγητών να τελεί υπό επιστράτευση το ΔΣ της OΛME οδηγήθηκε στην απόφαση να αναστείλει ο κλάδος την απεργία. Tην πρόταση υποστήριξαν οι ΔAKE (N.Δ.), ΠAΣKE (ΠAΣOK) και οι Συνεργαζόμενες Eκπαιδευτικές Kινήσεις (ΣYPIZA), ενώ με την πρόταση διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις.

    Με αυτό τον τρόπο έπεσαν άδοξα οι τίτλοι τέλους σε μια μάχη χωρίς νικητές και νικημένους, σε μια απεργία που έτσι κι αλλιώς δεν θα γινόταν.

    Η κυβέρνηση παραμένει εκτεθειμένη για τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την απεργία των καθηγητών.

    Ο υπουργός Παιδείας εμφανίζεται σε ρόλο σωτήρα επαναλαμβάνοντας την Τετάρτη πως το υπουργείο «εξασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

    Από τη μεριά του οι καθηγητές που ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιβεβαίωσαν την ενότητα και τη μαχητικότητα του κλάδου.

    Στο πλευρό της ΟΛΜΕ και των καθηγητών είχε ταχθεί νωρίτερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

    Στη διάρκεια της συνέλευσης των προέδρων υποβλήθηκε πάλι αίτημα προς ΓΣEE και AΔEΔY να κηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή.

    (Πηγή: Ελευθεροτυπία)
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=363781

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin