Thursday, May 16, 2013

73 επιχειρηματίες συνοδεύουν τον Α. Σαμαρά στην Κίνα....ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Εβδομήντα τρία ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επιχειρηματιών που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.

Οι επιχειρηματίες  προέρχονται από τους τομείς του τουρισμού, ναυτιλίας, εξαγωγών, τροφίμων, φαρμάκων, καινοτομίας, clusters (επιχειρηµατικοί συνεργατικοί σχηµατισµοί) και νέων τεχνολογιών

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.

Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Eπιμελητηρίων κ. Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και του ομίλου Γιαννίδη Α.Ε. και VITEX, εταιρεία χρωμάτων κ. Κ. Γιαννίδης.

Ο κ. Π. Χριστοδούλου, Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Κ.Βουσβούνης γενικός διευθυντής Global Corporate & Investment Banking της EUROBANK, ο κ. Σπ. Παπασπύρου αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.



Ο κ. Σ. Παλιός διευθυντής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Diana Shipping Inc. / Diana Containerships Inc, ο κ. Αλ. Ιωάννου μέλος του Δ.Σ. , Κατώγι Στροφιλιά Οινοποιεία & Αμπελώνες, ο κ. 'Αρ, Κεφαλογιάννης διευθύνων Σύμβουλος της GAEA Olive Oil προϊόντα, ο κ. Εμμ. Δομαζάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CRETA FARMS.

Επίσης , ο κ. Ι. Γιώτης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. NOURISHING ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ο κ. Ευστ. Μαρούσης σύμβουλος επιχειρήσεων ΔΕΛΤΑ Α.Ε. / VIVARTIA, ο κ. Π. Παπαδάκης διευθύνων σύμβουλος ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., ο κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος ΤΕΜΕΣ Α.Ε. - Costa Navarino.

Ο κ. Μ. Καμπουρίδης διευθύνων σύμβουλος Dolphin Capital Investors Land & Real Estate Investments, η κα Μαρία Θεοφανοπούλου γενική διευθύντρια International Publications Ltd και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΗΑΤΤΑ, ο κ. Γ. Βερνίκος πρόεδρος Vernicos Yachts Θαλάσσιος τουρισμός / σκάφη αναψυχής και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Αλ. Αγγελόπουλος αντιπρόεδρος του ομίλου Aldemar, η κυρία Μάρη Δασκαλαντωνάκη διευθύνων σύμβουλος DASKALANTONAKIS GROUP, ο κ. Ευρ. Δοντάς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.
Ο κ. Οδ. Αθανασίου πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Lamda Development, ο κ. Αθ. Πότσης Senior Manager της "Ευρωπαϊκά Συστήματα Αισθητήρων - Aerospace", ο κ. Γ. Λινάτσας διευθύνων σύμβουλος Axia Ventures Group, ο κ. Θ. Φέσσας πρόεδρος της Quest Συμμετοχών.

Ο κ. Δ. Βατικιώτης γενικός διευθυντής ATCOM, ο κ. Ευάγ. Χαϊδάς πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ο κ. Γ. Μποτζάκης διευθυντής πωλήσεων Terra Creta SA, ο κ. Λ. Κρανιάς πρόεδρος της AVANTI FURS και ο κ. Κ. Κουσκούκης αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας-Κίνας.

Ακόμη υπάρχει εκπρόσωπος της Intralot, της Mediterra, της BIG SOLAR S.A., της FOLLI - FOLLIE, των ταξιδιωτικών γραφείων Αμφιτρίων Odyssey Travel Ltd και Travel Plan, της CIP Holding AG και της Yingli Green Energy Greece Sales GmbH. Ε.Π.
Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στο Πεκίνο όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Αύριο Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ.

Το Σάββατο θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο πρωθυπουργός θα έχει μεγάλο αριθμό κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων.

Την Κυριακή, ο Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

 .elzoni.gr
16/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Α. Σαμαράς προς Πεκίνο: Μπορούμε να γίνουμε η βασική σας πύλη στην Ευρώπη.....

    Της απεσταλμένης του Capital.gr στην Κίνα, Μαρίνας Μάνη

    Η Ελλάδα έχει τις υποδομές και μπορεί να γίνει η βασική σας πύλη στην Ευρώπη, ελάτε να επενδύσετε. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της πρώτης επίσημης ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Ακαδημία Κοινωνικών Σπουδών του Πεκίνου, απ΄όπου εγκαινίασε την επίσκεψή του στην Κίνα.

    Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο επεξεργασμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση.

    Για πρώτη φορά δε, κάλεσε ευθέως την ηγεσία και τους επιχειρηματίες της Κίνας να επενδύσουν στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρόμους – στις επόμενες ώρες μάλιστα αναμένεται να υπάρξει συγκεκριμένη και επίσημη κινεζική πρόταση για τα σιδηροδρομικά δίκτυα.

    Η «χρυσή» δεκαετία

    Ο κ. Σαμαράς μίλησε για «μακρόπνοη συνεργασία» Ελλάδας-Κίνας και για στρατηγικές επενδύσεις. Οχι τυχαία: Πέραν της συμβολής του ασιατικού γίγαντα στο ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφές ότι μετά το συνέδριο του ΚΚΚ το περασμένο φθινόπωρο και την εκλογή της νέας ηγεσίας της χώρας, η κυβέρνησή της χαράζει την δεκαετή πολιτική της – με βασικό στοιχείο την «έξοδό» της στην Ευρώπη.

    Το μήνυμα, δηλαδή, είναι πως τώρα δίνεται η ευκαιρία και στις δύο πλευρές να σφραγίσουν μία τέτοια «μακρόπνοη» στρατηγική συνεργασίας – «αλλιώς, χάσαμε το τρένο», όπως έλεγε νωρίτερα κυβερνητικός παράγοντας που συμμετέχει στην αποστολή.

    Αυτή την ώρα γίνονται διεξοδικές συζητήσεις για το λιμάνι του Πειραιά – όπου η Cosco θέλει επέκταση των δραστηριοτήτων της στο σύνολο του χώρου – καθώς και για το λιμάνι στην Κρήτη.

    Είναι ενδεικτική η ειδική αναφορά που επιφύλαξε ο κ. Σαμαράς στην Cosco λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ήλθε στην Ελλάδα σε μία δύσκολη στιγμή και επένδυσε προσφέροντας θέσεις εργασίας”.

    Glamorous Greece

    Νωρίς το πρωί (ώρα Κίνας) ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε την παρουσίαση διαφημιστικού spot για το ντοκιμαντέρ που γύρισε το κινεζικό κρατικό δορυφορικό κανάλι CCTY, με θέμα τις ομορφιές της Ελλάδας και εύγλωττο τίτλο Glamorous Grecce.

    Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την Ακρόπολη, τα μνημεία, τα μαγευτικά τοπία και τα νησιά απευθυνόμενο στα 4 δισεκατομμύρια (!) τηλεθεατών του – και με προφανή στόχο να κεντρίσουν το τουριστικό ενδιαφέρον τους.


    Πηγή:www.capital.gr
    http://www.capital.gr/newsTheme.asp?id=1796874

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin