Friday, May 31, 2013

Βρετανός ΥΠΕΞ/Χέιγκ: Τα εθνικά κοινοβούλια να μπορούν να ακυρώνουν αποφάσεις της ΕΕ

Η τιμωρία της Κύπρου 16/3/13

Περισσότερη «αυτονομία» και δύναμη στα εθνικά κοινοβούλια, έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, προτείνοντας μάλιστα στις χώρες της ευρωζώνης να προχωρήσουν μόνες τους σε περισσότερη ολοκλήρωση.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ζητά να δοθεί το δικαίωμα στα εθνικά κοινοβούλια να ακυρώνουν αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε στα εθνικά κοινοβούλια το δικαίωμα να μπλοκάρουν νομοθεσίες που δεν χρειάζεται να συμφωνηθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χέιγκ μιλώντας σε ένα συνέδριο για τις σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και τη Βρετανία που πραγματοποιήθηκε στα προάστια του Βερολίνου.

Αναφορικά με τις χώρες της ευρωζώνης, ο Χέιγκ σημείωσε πως «καθώς η ευρωζώνη αναπτύσσει τους θεσμούς που χρειάζονται για να λύσει τα προβλήματά της, μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει προς ένα επίπεδο ολοκλήρωσης μεγαλύτερο απ' αυτό με το οποίο ορισμένα μέλη της ΕΕ θα αισθάνονταν άνετα», ενώ κάλεσε τη Βρετανία και τη Γερμανία να ηγηθούν μιας εκστρατείας για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και χαρακτήρισε «τρέλα» τη σχεδιαζόμενη κανονιστική ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της ΕΕ.

«Θέλουμε να προχωρήσουμε στο έργο της μεταρρύθμισης της ΕΕ. Και εδώ η Βρετανία και η Γερμανία πρέπει να δείξουν το δρόμο», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, καταστώντας σαφές ότι στόχος της ομιλίας του ήταν να πείσει τη Γερμανία να υποστηρίξει τα σχέδια του Ντέιβιντ Κάμερον για μια μεταρρύθμιση της ΕΕ, πριν από την πιθανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Βρετανία για τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ. Και κατέληξε: «Η εύρεση της σωστής ισορροπίας ανάμεσα στην ολοκλήρωση στην Ευρώπη γι' αυτούς που την χρειάζονται και την ευελιξία εκεί όπου αυτό είναι το καλύτερο για τις οικονομίες μας και τις δημοκρατίες μας, είναι η μεγάλη πρόκληση για τη γερμανική και τη βρετανική διπλωματία στα λίγα επόμενα χρόνια». 
31/5/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin