Friday, June 28, 2013

Μειώνει τη διπλωματική της παρουσία στην Ευρώπη η Ολλανδία

Η Ολλανδία σχεδιάζει να κλείσει μερικά Προξενεία και να σμικρύνει μερικές Πρεσβείες που διατηρεί ανά το παγκόσμιο ως μέρος περικοπών που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα οι Πρεσβευτές να διαμένουν «πάνω από το μαγαζί».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Ολλανδία διατηρεί παραδοσιακά ένα πολύ ψηλό διπλωματικό προφίλ στο εξωτερικό, όμως τουλάχιστον έξι Γενικοί Πρόξενοι θα πέσουν θύματα των σχεδίων περικοπής του προϋπολογισμού της τάξης των €500 εκ. για διεθνείς σχέσεις της χώρας ως το 2018, καθώς αγωνίζεται να πετύχει τους στόχους χρέους της ΕΕ.
Οι μεγαλύτερες Πρεσβείες της χώρας θα σμικρυνθούν, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς, ενώ θα αναζητηθούν πιο φτηνά υποστατικά για τους διπλωμάτες και τις Πρεσβείες.

Σε μερικές περιπτώσεις οι Πρέσβεις θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις επίσημες διπλωματικές τους οικίες και θα διαμένουν πάνω από τα γραφεία τους.


Ο κ. Τίμερμανς είπε ότι οι περικοπές θα έχουν επίκεντρό τους την Ευρώπη.
«Η Κυβέρνηση έχει … εξετάσει που μπορούμε να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία», ανέφερε στην επιστολή του.
«Θα μειώσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη… αυξάνοντας την ταυτόχρονα στις αναδυόμενες αγορές, όπου οι Κυβερνήσεις διαδραματίζουν ακόμη σημαντικό ρόλο».
Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσει το Γενικό Προξενείο στην Αμβέρσα, μόλις δύο ώρες με το αυτοκίνητο από το Αμστερντάμ.

Οι Πρεσβείες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ και η πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά μπορεί να αντικατασταθούν με την ευέλικτη λειτουργία ενός μόνο ατόμου για να μειωθεί το πολύ ψηλό κόστος της ασφάλειας.
 onlycy.com
28/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin