Wednesday, June 12, 2013

Αντ. Σαμαράς: μπαίνουν τα θεμέλια για δημοκρατική μεταρρύθμιση των ΜΜΕ .... Επίθεση του πρωθυπουργού στους «συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας»

«Αποφασίσαμε να κλείσουμε προσωρινά αυτό που υπήρχε έως τώρα και να δημιουργήσουμε μια νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη θέση του» δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση υπογραφής συμφωνίας με την ΕΤΕπ για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Αντ. Σαμαράς σημείωσε ότι καταργείται μια εστία αδιαφάνειας και σπατάλης, κάτι που ενοχλεί όσους θέλουν να διατηρηθεί η αδιαφάνεια και η σπατάλη. «Προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που ορισμένοι θεωρούν ως ιδιοκτησία τους τη δημόσια περιουσία τους. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο χθες. Με το νόμο που σήμερα προτείνουμε μπαίνουν τα θεμέλια για μια -και θα έλεγα για την πιο ριζοσπαστική, την πιο δημοκρατική- μεταρρύθμιση που έχει γίνει για τα Μέσα Δημόσιας Ενημέρωσης ποτέ στον τόπο μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.



«Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνουμε είναι τολμηρό. Δεν ξέρω αν είναι τολμηρό ή αυτονόητο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, να πάψουμε, δηλαδή, να σκεπάζουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε επιτέλους να τα λύνουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, μίλησε για «συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας» που δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι προσωρινό.

«Έφτασαν στο σημείο» είπε «να φιμώνουν, να απαγορεύουν να εμφανιστεί ακόμα και στο ραδιόφωνο κάθε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που κατά την άποψη μας προσπαθεί να εκφράσει την άποψη της πλειοψηφίας του κόσμου που γνωρίζει το πρόβλημα. Κι αν είναι δυνατόν "κόβουν" στον αέρα και απαγορεύουν τις ανακοινώσεις μας την ώρα που την ίδια στιγμή δίνουν ειδική άδεια εκπομπής στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ».
www.tovima.gr
12/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

3 comments:

  1. Καρατζαφέρης υπέρ Σαμαρά για ΕΡΤ...

    Τη στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ART TV, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Mπορεί να το έκανε κάπως άκομψα, αλλά κάποιος έπρεπε να το κάνει!», είπε.

    Σημειώνεται ότι ο Γ. Καρατζαφέρης, περί το τέλος Μαΐου και όταν διέρρεαν πληροφορίες για την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, κατάφερε και πήρε πανελλαδική άδεια εμβέλειας για το ART TV (πρώην ”Τηλεάστυ”), τηλεοπτικό σταθμό του ΛΑΟΣ. Από την πλειοψηφία του ΕΣΡ, κρίθηκε ότι μπορεί εκτός από την Αττική να εκπέμπει και από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

    Β.Σ.
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=369407
    12/6/13

    ReplyDelete
  2. Α. Σαμαράς: Φωνάζουν για τα προνόμια που χάνουν....

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:38

    Της Μαρίνας Μάνη

    Στους "τελευταίους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει" απέδωσε ο Αντώνης Σαμαράς τις αντιδράσεις για το κλείσιμο και επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν ανυποχώρητο στην απόφασή του.

    Μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στην "παλιά" δημόσια ραδιοτηλεόραση, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι "δεν έκλεισε, όπως λένε από χθες" αλλά στο ότι θα επαναλειτουργήσει "το ταχύτερο δυνατό" με νέα κριτήρια.

    "Για τα προνόμιά τους που χάνουν φωνάζουν. Όταν έκλεισαν ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν είδαμε τέτοιου είδους αντιδράσεις. Ούτε όταν έκλεισαν ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες ή όταν έγιναν μαζικές απολύσεις από κομματικά κανάλια" είπε ενδεικτικά ο κ. Σαμαράς -φωτογραφίζοντας, με την τελευταία αναφορά, τον "Ριζοσπάστη" και τον "902".

    Με την τοποθέτηση αυτή, επιτέθηκε και στην ΕΣΗΕΑ (χωρίς να την κατονομάσει) για την απεργία που προκήρυξε στα μέσα ενημέρωσης.

    Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην απαντήσει ευθέως στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι λίγο νωρίτερα του ζήτησαν νέα σύσκεψη κορυφής για να εκτονωθεί η κυβερνητική κρίση.

    Επ´ αυτού, κυβερνητικές πηγές περιορίσθηκαν στο σχόλιο "ζητούν συνάντηση λες και δεν συναντηθήκαμε την Κυριακή"...

    ****Απορρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, το αίτημα των Ευ. Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.*****

    "Προεκλογική ομιλία"

    Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ήταν ότι ο κ. Σαμαράς έκανε στο ΕΒΕΑ «ουσιαστικά προεκλογική ομιλία», ενώ εξέφρασαν τη «λύπη τους» για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς ταύτισε τους δυο κυβερνητικούς εταίρους με τις συντεχνίες που αντιδρούν στην απόφασή του για την ΕΡΤ.

    Θεωρούν δε αδικαιολόγητη την άρνηση του κ. Σαμαρά να συγκαλέσει σύσκεψη κορυφής σε μια ύστατη προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης.

    Ειδικότερα, στελέχη της ΔΗΜΑΡ προχωρούν ακόμη περισσότερο το θέμα λέγοντας ότι σε περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης της κυβέρνησης το σύνταγμα προβλέπει κύκλο διερευνητικών εντολών και όχι προσφυγή στις κάλπες. Τονίζουν δε ότι το κόμμα τους δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (υπό τις σημερινές συνθήκες είτε αυτή ζητηθεί άμεσα από τον πρωθυπουργό είτε εάν προκύψει έμμεσα από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

    Επιμένουν τέλος ότι στο «τραπέζι» βρίσκεται η λύση νέου πρωθυπουργού κοινής αποδοχής εάν δεν βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί το σημερινό πρόβλημα.


    Πηγή:www.capital.gr
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1815665
    12/6/13

    ReplyDelete
  3. Κυβέρνηση: Ναι σε σύσκεψη αλλά τις επόμενες ημέρες.....ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ...

    Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κι αφού πρώτα την Πέμπτη υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Αυτά ανέφεραν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στο αίτημα των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη για σύγκληση σύσκεψης των τριών

    «Ο πρωθυπουργός που πάντα επιδίωκε τον πολιτικό διάλογο θα επικοινωνήσει αύριο το πρωί τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς για να κανονιστεί συνάντηση στις αμέσως προσεχείς ημέρες», ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

    Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι όπως ξεκαθάρισε σήμερα στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ ο κ. Σαμαράς το θέμα της ΕΡΤ έχει κλείσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω την απόφασή του. Στο πλαίσιο αυτό η επικοινωνία και η συνάντηση θα γίνει για να αναζητηθεί εύσχημος τρόπος για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Το Μέγαρο ΜΑξίμου δεν υποχωρεί μεν από την απόφασή του για την ΕΡΤ ακόμη κι αν αυτό σημαίνει προσφυγή στις κάλπες ωστόσο δεν θέλει να έχει εκείνο την ευθύνη.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113061051
    12/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin