Thursday, June 13, 2013

Στα σκαριά λύση για να φύγει το “μαύρο” από τις οθόνες

Με ταχείς ρυθμούς επεξεργάζονται στο Μαξίμου λύση να εκπέμψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρόγραμμα προκειμένου “να φύγει το μαύρο” από τις οθόνες.
Κατά τις πλροφορίες, θα πρόκειται για “προσωρινό” πρόγραμμα που θα διασφαλίζει την ομαλή μετβάβαση της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ. 

Η ευθύνη θα ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας που έχουν αναλάβει τη διαχείρηση του θέματος βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψαν την Τρίτη για το κλείσιμο/επαναλειτουργία της ΕΡΤ.



Προκειμένου να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί η μετάδοση προσωρινού προγράμματος, η σκέψη είναι να υπογραφούν συμβάσεις έργου με τον απαιτούμενο αριθμό τεχνικών και δημοσιογράφων.

Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί είναι με ποια νομική μορφή θα εκπέμψει, καθώς η μεν ΕΡΤ ΑΕ δεν ιφύσταται ενώ η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν έχει ακόμη συσταθεί.

Το σχέδιο θα συζητηθεί στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας.

Εάν εγκριθεί, εκτιμάται ότι η κυβερνητική κρίση θα εκτονωθεί και θα ανοίξει ο δρόμος για πολιτικές κινήσεις “ομαλής πορείας της κυβέρνησης συνεργασίας” με ανασχηματισμό και νέο μοντέλο λειτουργίας.

www.capital.gr
13/6/13
-

4 comments:

  1. Μαξίμου: Δεν μιλήσαμε με τον Αλιβιζάτο.....

    Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου επικοινωνία με τον συνταγματολόγο, Νίκο Αλιβιζάτο προκειμένου να αναλάβει την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι το όνομα του κ. Αλιβιζάτου «έπεσε» στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά διευκρινίζουν ότι δεν υπήρχε επικοινωνία μαζί του.

    Ανάμεσα στα ονόματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν και του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε.
    http://www.enikos.gr/politics/152306,Maximoy:_Den_milhsame_me_ton_Alivizato.html
    13/6/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση στην ΕΡΤ ορίστηκε ο Γκίκας Μάναλης....

      Ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ αναλαμβάνει ο Γκίκας Μάναλης, ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος του φορέα, πριν το λουκέτο που μπήκε την περασμένη Τρίτη. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σίμου Κεδίκογλου και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

      Αναφέρεται συγκεκριμένα πως τον κ. Μάναλη «προσλαμβάνουμε ως ειδικό διαχειριστή, με σχέση έμμισθης εντολής, για τη διαχείριση του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο». Η σχέση αυτή ισχύει – βάσει της απόφασης – μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα. Ο κ. Μάναλης είχε αναλάβει το τελευταίο διάστημα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου και σε δηλώσεις του είχε διαβεβαιώσει πως δεν πήγε στην ΕΡΤ για να την κλείσει.
      http://www.tanea.gr/news/greece/article/5023710/eidikos-diaxeirisths-gia-thn-ekkatharish-sthn-ert-oristhke-o-gkikas-manalhs/
      13/6/13

      Delete
  2. Radikalkur für griechischen Staatsrundfunk: Warum ARD und ZDF nicht als Vorbild taugen....

    Von Florian Diekmann

    Die griechische Regierung schaltet den staatlichen Rundfunk ab - sie will mit einer neuen Anstalt angeblicher Verschwendung ein Ende bereiten. Vorbild soll auch das deutsche System sein. Das ist keine gute Idee.

    Hamburg - Der Schritt war ebenso drastisch wie überraschend: Mit nur wenigen Stunden Vorlauf verkündete die griechische Regierung am Dienstag, die staatliche Rundfunkanstalt ERT zu schließen. Bereits in der Nacht auf Mittwoch wurden die drei landesweiten Fernseh- und mehr als 20 Radioprogramme nach und nach abgeschaltet. Mehr als 2600 Beschäftigte sind buchstäblich von einem Tag auf den anderen gefeuert.

    Den Entschluss von Ministerpräsident Antonis Samaras verband die Regierung mit heftiger Kritik, vor allem am Finanzgebaren der ERT. Die Sender, in die der Großteil der 290 Millionen Euro Gebühren im Jahr fließen, seien "ein typischer Fall unglaublicher Verschwendung". Der staatliche Rundfunk sei "ein in Schieflage und auf faule Fundamente gebautes 'Bauwerk'".

    Dementsprechend drastisch verschlankt soll die Nachfolge-Anstalt Ende August wieder den Sendebetrieb aufnehmen. Mit 1200 Angestellten soll sie weniger als die Hälfte der bisherigen ERT-Mitarbeiter beschäftigen. Auch das Budget soll deutlich schmelzen - der Regierung zufolge um etwa ein Drittel auf dann knapp 200 Millionen Euro.

    Als Vorbild für den neuen - kompakten und wirtschaftlichen - Rundfunk hat die griechische Regierung die modernen öffentlich-rechtlichen Systeme Europas auserkoren - ausdrücklich auch das in Deutschland. .......http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/so-teuer-sind-ard-und-zdf-im-vergleich-zu-griechenlands-rundfunk-a-905375.html
    13/3/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τα γερμανικά δημόσια κανάλια είναι πολύ πιο σπάταλα"
      Tελικά από την Γερμανία μαθαίνουμε πάντα τα "καλύτερα", όπως του ότι δεν είναι υπόδειγμα η δική της κρατική τηλεόραση. Εκτός εάν αυτό που έγινε εδώ αποτελεί οδηγό για ότι συμβεί και αλλού. Άλλωστε είμαστε ένα πειραματάκι.

      Το άρθρο του δημοσιογράφου Φλόριαν Ντίκμαν το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel με τίτλο «Γιατί δεν κάνουν το ARD και το ZDF για πρότυπα», καταρρίπτει τις δικαιολογίες ότι η ΕΡΤ έκλεισε επειδή γινόταν όργιο σπατάλης επί σειρά ετών και ότι απασχολούσε υπεράριθμο προσωπικό, αντιπαραθέτοντας στοιχεία για γερμανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τα οποία αποδεικνύουν ότι τα γερμανικά κρατικά ΜΜΕ έχουν πολύ πιο «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς.

      Τα στοιχεία που παραθέτονται στο δημοσίευμα, αναφέρουν πως το συνολικό κόστος των δύο κρατικών σταθμών της Γερμανίας ARD και ZDF αγγίζει τα 8,7 δισ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί στα 109 ευρώ ανά κάτοικο, όταν στην Ελλάδα αντίστοιχα το ποσό κυμαίνεται στα 26 ευρώ. Ακόμη και αν συνυπολογιστεί ότι το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα είναι περίπου το μισό σε σχέση με τη Γερμανία, κοστίζουν τα δημόσια γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης τα διπλάσια σε σχέση με τα ελληνικά, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

      Το δημοσίευμα συγκρίνει την ΕΡΤ με τη Βαυαρική Ραδιοφωνία (Bayerischer Rundfunk) επειδή όπως αναφέρουν τα Νέα, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους καθώς η Βαυαρία έχει 12,4 εκατ. κατοίκους και η Ελλάδα 11,3 εκατ., ενώ το Bayerischer Rundfunk ενσωματώνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Ενδεικτικό για το μέγεθος της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στην γερμανική και την ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση, είναι το γεγονός πως οι ανάγκες της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας θα αγγίξουν τα 1.045 εκατομμύρια ευρώ, τρεισήμισι φορές παραπάνω από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, σύμφωνα με το Spiegel.........http://www.ellanodikhs.net/2013/06/blog-post_8127.html
      13/6/13

      Delete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin