Friday, June 21, 2013

Ρεν: Δείξτε υπευθυνότητα για το καλό της Ελλάδας .... «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Έκκληση στο «αίσθημα ευθύνης» των Ελλήνων ηγετών έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν την ώρα που το Eurogroup στέλνει μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι η χρηματοδότησή της εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας, εντός του Ιουλίου.
  
«Κάνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων πολιτικών ηγετών για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Όλι Ρεν μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.


Την ίδια ώρα το Eurogroup χτύπησε καμπανάκι, προειδοποιώντας ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας, εξαρτάται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της προόδου από την τρόικα, εντός του Ιουλίου.

  • «Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό, το πρόγραμμα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο. Οπότε δεν υφίσταται πρόβλημα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μια τελική συμφωνία για την αξιολόγηση τον Ιούλιο. Είναι υψίστης σημασίας η τρόικα να οριστικοποιήσει την αξιολόγησή της στις αρχές Ιουλίου» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ
 http://www.ethnos.gr
21/6/13

1 comment:

  1. Έκκληση Ρεν για σταθεροποίηση της κυβέρνησης ... «ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»....

    Την ανάγκη να σταθεροποιηθεί άμεσα η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, επανέλαβε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Ecofin.

    «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει άμεσα σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και όλη η ενέργεια να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο Όλι Ρεν, προσθέτοντας ότι, όταν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου, στόχος είναι να υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

    «Ελπίζω η αξιολόγηση να είναι θετική, κάτι που εξαρτάται από την Ελλάδα, και να διασφαλιστεί η καταβολή της επόμενης δόσης έγκαιρα», ανέφερε ο κ. Ρεν, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου, ώστε «να αποφευχθεί μια μη αναγκαία χρηματοδοτική καθυστέρηση».

    Καταλήγοντας, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας απηύθυνε έκκληση για υπευθυνότητα προς όλους τους πολιτικούς ηγέτες και στον ελληνικό λαό, για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και «για να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμα και όχι στη μικροπολιτική».
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113065976
    21/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin