Wednesday, July 24, 2013

Καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης ... "έπρεπε" να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία έως μεθαύριο, Παρασκευή...

Την προσεχή Δευτέρα θα εκταμιευθεί η δόση ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα η οποία αναμένεται να εγκριθεί σήμερα, Τετάρτη, από το Eurogroup Working Group (EWG) και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Αν και η δόση έπρεπε να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία έως μεθαύριο, Παρασκευή, η καθυστέρηση στην ψήφιση πέντε προαπαιτούμενων δράσεων, που αναμένεται να γίνει αύριο, Πέμπτη, από τη Βουλή, μετέθεσε για δύο εργάσιμες ημέρες την καταβολή των χρημάτων.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως και τα 22 προαπαιτούμενα που έχει θέσει η τρόικα έχουν εκπληρωθεί, ωστόσο η ΕΕ και ειδικά το Βερολίνο αναμένουν τη ψήφιση του νόμου για να επιβεβαιωθεί ότι η ελληνική πλευρά έχει εκπληρώσει τις δράσεις ορόσημα.


Η τελική αξιολόγηση της τρόικας θα κατατεθεί προς εξέταση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και την ίδια μέρα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της γερμανικής συμβολής στη δόση.

Τονίζεται πως εκτός από τα 2,5 δισ. ευρώ του EFSF επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να χορηγηθούν από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ενώ στις 28 Ιουλίου ημέρα Κυριακή θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δόση των 1,78 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του.


Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση
   
«Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης για την Ελλάδα» σύμφωνα με γερμανική πηγή, την οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του γερμανικού Χρηματιστηρίου, ΜΝΙ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «το Βερολίνο δεν αναμένει καθυστερήσεις, ενώ προτίθεται να εγκρίνει την εκταμίευση αμέσως μόλις επιβεβαιωθεί η υλοποίηση και των τελευταίων προαπαιτούμενων (prior actions)» .
http://www.epikaira.gr
24/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Τη Δευτέρα η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα...

    Στις 29 Ιουλίου θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, υπό την προυπόθεση ό,τι σήμερα η βουλή θα εγκρίνει την τελευταία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντεισελμπλουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προαπαιτούμενη ενέργεια που απομένει αφορά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών.

    Οπως επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Ντέισελμπλουμ, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης πληροφορήθηκαν στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ομάδας εργασίας του Εurogroup από την τρόικα, ότι η Ελλάδα εχει εκπληρώσει με ικανοποιητικό τρόπο τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, στο πλαίσιο του προγραμματος προσαρμογής, πλην μιας δράσης, η έγκριση της οποίας από την ελληνική βουλή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μεχρι την Πέμπτη 25 Ιουλίου.

    «Οι προαπαιτούμενες αυτές δράσεις περιλαμβάνουν σημαντικά βήματα στους τομείς της δημοσιονομικής πολιτικής, της φορολογικής μεταρρύθμισης και των φορολογικών εσόδων, της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα», αναφέρει στη δήλωση.

    «Υπό τον όρο της επιβεβαίωσης σχετικά με την εκπλήρωση του τελευταίου προαπαιτούμενου οι εθνικές διαδικασίες (έγκριση από κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης) θα μπορέσουν στη συνέχεια να ολοκληρωθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει εως τις 29 Ιουλίου», τονίζει ο κ. Ντέισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι εφόσον αυτή η διαδικασία ολοκληρωθεί με ικανοποιητικό τρόπο, θα εξουσιοδοτηθεί το Ευρωπαικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να εκταμιεύσει το πρώτο τμήμα της επόμενης δόσης ύψους 2,5 δις ευρώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα....http://www.sigmalive.com/news/greece/57217#sthash.MncplvNL.dpuf
    24/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin