Monday, July 8, 2013

ΥΠΕΞ: Συνάντηση Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με Henri Malosse, Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

ΥΠΕΞ, Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2013
 
Τα ζητήματα της ανάπτυξης και της ανάσχεσης της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων, ήταν τα κεντρικά θέματα της συζήτησης ανάμεσα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Henri Malosse, κατά την σημερινή συνάντησή τους στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε στον κ. Malosse το σημείο, στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, του επεσήμανε ότι δεν μπορούν να ζητηθούν και να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία και ζήτησε την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με στόχο τη μεταβολή των κυρίαρχων ευρωπαϊκών αντιλήψεων, οι οποίες αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη την παρούσα περίοδο.


Κατά τη συζήτηση, έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα προγράμματα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε συνεργασία με τους δήμους (αυτεπιστασία και κοινωνική εργασία) και στα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης υφισταμένων θέσεων σε επιχειρήσεις. Το ζήτημα αυτό συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και ιδίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε με χαρά πρόσκληση του κ. Malosse να επισκεφθεί επισήμως την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ως ευρωπαϊκό θεσμό, στην έδρα της στις Βρυξέλλες.

http://www.mfa.gr
8/7/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin