Monday, July 8, 2013

Κάθριν Άστον - ΕΕ: Υπό αξιολόγηση η οικονομική βοήθεια προς την Αίγυπτο. Ύψους πέντε δισεκ. ευρώ, υπό την μορφή δανείων και δωρεών, για την περίοδο 2012-2013

Συνεχίζουμε να παρέχουμε βοήθεια με στόχο την μετάβαση στη Δημοκρατία ....

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε σήμερα ότι θα αξιολογήσει εκ νέου την οικονομική βοήθεια που παρέχει στην Αίγυπτο, καταδικάζοντας τα αιματηρά επεισόδια βίας τα οποία σημειώνονται στη χώρα.


«Συνεχίζουμε να συνομιλούμε με τους Αιγύπτιους εταίρους μας», και «δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι» όσον αφορά την παροχή βοήθειας στη χώρα αυτή, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Ασφαλώς, «αυτό θα μπορούσε να αποφασιστεί» το προσεχές διάστημα, αλλά «προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε βοήθεια με στόχο την μετάβαση στην δημοκρατία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Μάικλ Μαν.



«Αξιολογούμε συνεχώς την βοήθεια μας προς την Αίγυπτο και αναλόγως της κατάστασης στο πεδίο, αυτή μπορεί να μεταβληθεί», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).

Η ΕΕ είχε προβλέψει την χορήγηση βοήθειας ύψους πέντε δισεκ. ευρώ, υπό την μορφή δανείων και δωρεών, για την περίοδο 2012-2013 στην Αίγυπτο. Ο Μαν είπε ότι ακολουθείται η αρχή «περισσότερα για περισσότερα», δηλαδή της χορήγησης βοήθειας με αντάλλαγμα το να σημειώνεται πρόοδος στην πορεία προς τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας εξέφρασε την «μεγάλη ανησυχία» της ΕΕ για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί. «Καταδικάζουμε τη βία και εκφράζουμε τη λύπη μας. Ζητούμε η πολιτική διαδικασία να εξελιχθεί με ειρηνικό τρόπο», είπε.

Υπογραμμίζοντας πως οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν τις επαφές τους με όλα τα μέρη στην Αίγυπτο, περιλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων, μέσω της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα, ο Μαν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να στείλει το προσεχές διάστημα μια «πολιτική αποστολή» στο Κάιρο. 

http://www.protothema.gr
8/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 ---------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin