Saturday, August 24, 2013

Τι εννοεί ο Πούτιν. Χαρακτηρίσε χθες την Ελλάδα «χώρα προβληματική για επενδύσεις» - инвесторы выбирают "такую проблемную страну" (3 ВИДЕО)

ΣΗΜ.: Δεν ακούγεται στα video  τέτοια δήλωση από τον ίδιο κατά την επίσκεψή του στο Ροστόφ (Ростов-на-Дону) .  

Την έκφραση «Xώρα προβληματική για επενδύσεις» (Если инвесторы выбирают "такую проблемную страну") την χρησιμοποιεί η παρουσιάστρια στην γραπτή έκδοση του πρώτου video κάτω και όχι στην φωνητική. Συγκεκριμένα γράφει: "Говоря о проблеме привлечения инвестиций, президент России отметил, что многие предприниматели по-прежнему предпочитают вкладывать капиталы за границей. В частности, как сказал Владимир Путин, он недавно с удивлением узнал, что российские бизнесмены вновь стали направлять свои деньги в Грецию. Если инвесторы выбирают такую проблемную страну, то возникает вопрос, чего им не хватает здесь, заметил Путин "....  Αυτό δεν ακούγεται πουθενά στις δηλώσεις που διαβάζει ο Πούτιν από χαρτί. Όσον αφορά τα ρεπορτάζ των άλλων ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων πουθενά δεν αναφέρονται τέτοιες δηλώσεις. 

Τα περί Ιβάν Σαββίδη και μιας και μοναδικής αξιόλογης επένδυσης στην Ελλάδα είναι προϊόντα ελληνικών ΜΜΕ. Αλίμονο αν η επίσημη Ελλάδα απαντούσε σε κάθε προϊόν δημοσιογραφικής φαντασίας που σκοπεύει σε εντυπωσιασμό και αύξηση επισκεψιμότητας. Συνεπώς, ο Πούτιν δεν εννοεί τίποτα. Κάποιοι εδώ διαδίδουν διαδόσεις.

----

Το άρθρο της Ελευθεροτυπίας, Σάββατο 24 Αυγούστου 2013


Ο ξαφνικός κεραυνός του Βλαντίμιρ Πούτιν, να χαρακτηρίσει χθες την Ελλάδα «χώρα προβληματική για επενδύσεις», μοιάζει σαν κεραυνός εν αιθρία, ενώ δεν είναι. Είναι ένα σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την εντελώς μονόπλευρη πολιτική της απέναντι στη Μόσχα.
Η Ρωσία είναι εμφανώς δυσαρεστημένη με τη διαρκώς παραγκωνιζόμενη πολιτική της στους αγωγούς αερίου και πετρελαίου στη νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Στο μέτρο που αφορά την Ελλάδα, η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη με τη διαρκή συναίνεση της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα, είτε στην Ε.Ε. είτε στις ΗΠΑ. 

Ο αγωγός ΤΑΡ, που θα φέρει το αζερικό, αμερικανικών όμως συμφερόντων, φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ως εναλλακτική στο ρωσικό αέριο της Gazprom, το οποίο σήμερα μονοπωλεί την ευρωπαϊκή αγορά, αποφασίστηκε να περνά από την Ελλάδα. Η κίνηση αυτή συνδυάστηκε με τον αποκλεισμό-απόσυρση της Gazprom από το διαγωνισμό για την αγορά της ΔΕΠΑ, έπειτα από έντονες, παρασκηνιακές ενστάσεις της Ε.Ε., η οποία επικαλέσθηκε δήθεν λόγους ανταγωνισμού. Πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται κατά της περαιτέρω διείσδυσης ρωσικών ενεργειακών συμφερόντων στην Ευρώπη, στην οποία η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως. 

Αλλά και η πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας για ηλεκτρική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου (που υποκρύπτει συνεργασία στρατιωτική), λίγο πριν επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο Ελληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, σε συνδυασμό με το ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο ανατίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αμερικανικές κυρίως και ευρωπαϊκές εταιρείες, δεν ήταν κάτι που είδε με καλό μάτι η Μόσχα. Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, ο κ. Σαμαράς είχε ζητήσει με επιστολή στον Πούτιν να μειώσει η Gazprom τις τιμές του φυσικού αερίου, με τις οποίες προμηθεύει την ελληνική αγορά. 

Η διακινδύνευση της ρωσικής ναυτικής βάσης στη Συρία, λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων εκεί, αλλά και το σοβαρό πλήγμα που υπέστησαν όσα ρωσικά κεφάλαια δεν κατάφεραν να φύγουν νωρίς από την Κύπρο, συμπληρώνουν το παζλ μέσα στο οποίο κινήθηκε η επίθεση Πούτιν.
Μπροστά σ' όλα αυτά τα πολύ σοβαρά γεωπολιτικά δεδομένα, η Αθήνα δεν απάντησε επισήμως. Ωστόσο, ακόμα χειρότερα, με έναν εξυπνακισμό σχολικού επιπέδου, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνος ως νοοτροπία εξωτερικής πολιτικής, ενοχλήθηκε μέσω... διαρροής προς δημοσιογράφους. Η ελληνική κυβέρνηση είτε όφειλε να απαντήσει σε αυστηρό, σοβαρό τόνο για την ευθεία και εχθρική βολή του κ. Πούτιν είτε όφειλε να είναι ευγενικά ενοχλημένη, εάν πίστευε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δικαίως ενοχλείται. 

  • Η μωρουδίστικη, σχολική σαχλαμάρα ως απάντηση μέσω δημοσιογράφων στη δεύτερη υπερδύναμη μαρτυρά ανωριμότητα σε επίπεδο κορυφής της διπλωματίας της χώρας. Κι αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα.
 http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=381762
24/8/13
--
ΣΧΕΤΙΚΟ:

--- 

1


Владимира Путина удивили инвестиции бизнесменов в Грецию
 --
2

 
 

1 comment:

  1. Παπαγεωργίου: Ακραίες οι δηλώσεις Πούτιν για την Ελλάδα...



    Η Ελληνική κυβέρνηση θέλει τις ρωσικές επενδύσεις τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου με αφορμή πρόσφατες επικριτικές δηλώσεις Πούτιν για επενδύσεις Ρώσων επιχειρηματιών στην Ελλάδα

    Ο κ. Παπαγεωργίου έκανε λόγο για εξτρεμιστική τοποθέτηση του Προέδρου Πούτιν προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι δεν έχουν μάθει τους κανόνες των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

    Σημείωσε πάντως ότι μία δήλωση του Β.Πούτιν επηρεάζει τις εταιρίες της Ρωσίας.
    http://www.energypress.gr/news/Papagewrgioy:-Akraies-oi-dhlwseis-Poytin-gia-thn-Ellada
    27/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin