Sunday, August 4, 2013

Γ.Στουρνάρας: Χωρίς απολύσεις δεν έχει δόσεις

Οι απολύσεις, η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουμε τις επόμενες δόσεις από τους δανειστές επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο ο υπουργός Οικονομικών. Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχεται νέα απογραφή στο Δημόσιο μετά το Δεκέμβριο. 

"Οι απολύσεις δεν γίνονται ούτε για δημοσιονομικό όφελος ούτε για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αλλά για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα" δηλώνει στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Οικονομικών. Διαβεβαιώνει ότι μετά τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις που θα αναβαθμίσουν με νέα στελέχη το Δημόσιο και επαναλαμβάνει ότι χωρίς τις απολύσεις, την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα όπως έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, "δεν πρόκειται ούτε καν να πάρουμε τις επόμενες δόσεις".


Την ίδια ώρα πάντως και πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της κινητικότητας, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για άλλους 12.500 υπαλλήλους αορίστου χρόνου που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μετά το Δεκέμβριο, ύστερα από απαίτηση της τρόικας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι περισσότερι θα προέρχονται από καταργήσεις θέσεων ή ολόκληρων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, δημοτικών επιχειρήσεων και δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. 

http://www.enet.gr
4/8/13
--
-
 

2 comments:

  1. Εντολή Μέρκελ για απολύσεις Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων...

    Τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα και συνεπώς την άμεση μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Alenka Bratusek, στο Βερολίνο.

    Οι πράξεις αυτές, όπως σημείωσε η ίδια και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το δίκτυο Dow Jones Newswires, απαιτούν πράγματι «μεγάλη προσπάθεια» από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

    «Η Ελλάδα όμως συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα», παρατήρησε η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία άδραξε την ευκαιρία, αναφερόμενη στην περίπτωση της Σλοβενίας και της οικονομίας της, για να επαναλάβει την πάγια θέση του Βερολίνου ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους.

    Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε, σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διμερές επίπεδο, τη στήριξη της κυβέρνησής της προς την Ελλάδα.

    «Στηρίζουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και με δικές μας, γερμανικές πρωτοβουλίες, και συνοδεύουμε τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ελλάδας», υπογράμμισε η Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στις εφημερίδες «Maerkische Oderzeitung» και «Suedwest Presse», χαρακτηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις «δύσκολες, αλλά αναπόφευκτες».

    «Εχουμε καλύψει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι και έχουμε καταφέρει να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ευρώ» τόνισε, τέλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουν ένα δύσκολο διάστημα προχωρώντας σε διαρθρωτικές προσαρμογές», γεγονός που επηρεάζει και τους Γερμανούς εξαγωγείς.
    ΝΕΦΕΛΗ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=378745
    6/8/13

    ReplyDelete
  2. Portugal top court rejects bill on firing public sector workers...

    (Reuters) - Portugal's Constitutional Court on Thursday dealt a new blow to the government's austerity efforts under an EU/IMF bailout by rejecting a bill that would have effectively allowed the state to fire public sector workers after a requalification period.

    The bill's direct impact on the 2014 budget deficit is relatively low, but it is considered important because of its potential effect on spending cuts. The rejection also sends an alarm signal to investors as more planned austerity measures could be thrown out, endangering bailout targets.
    http://www.reuters.com/article/2013/08/29/us-portugal-austerity-court-idUSBRE97S0YM20130829?feedType=RSS&feedName=worldNews
    29/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin