Saturday, November 30, 2013

Ο Γ.Παπανδρέου διαψεύδει μέσω συνεργατών του το επεισόδιο με τον Ν.Σαρκοζί. -3 Νοεμβρίου 2011, Κάννες

Μέσω συνεργατών του, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δίνει τη δική του εκδοχή στο θέμα των τελευταίων ημερών για το δημοψήφισμα που ο ίδιος είχε προτείνει και όσα έγιναν στην περίφημη συνάντηση των Καννών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου Γιώργος Ελενόπουλος αποκαλύπτει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι αρνήθηκαν την παρέμβαση της ΕΚΤ για την αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, κάτι που, αν γινόταν όπως είχε ζητήσει η Ελλάδα, θα αποσοβούσε την κρίση.

Αργότερα οι ισχυροί της Ευρώπης έδωσαν αυτή τη δυνατότητα σε Ισπανία και Ιταλία. Ο ίδιος αναφέρεται και στην πρώτη σκληρή διαπραγμάτευση, τον Οκτώβριο του 2010  προκειμένου να μην αρθεί το δικαίωμα των χωρών-μελών που είχαν ενταχθεί ή θα εντάσσονταν στον μηχανισμό, να μετέχουν με δικαίωμα ψήφου στα κοινοτικά όργανα.


Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση των Καννών (3 Νοεμβρίου 2011), διαψεύδει ότι ο κ. Θαπατέρο ήταν παρών αλλά και ότι ο Γάλλος Πρόεδρος -αντέδρασε μεν έντονα για το δημοψήφισμα- σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μίλησε υβριστικά στον κ. Παπανδρέου. Αν είχε συμβεί, σημειώνει, θα ελάμβανε και την κατάλληλη απάντηση.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, σχολιάζει πως κατέστη η μόνη δυνατή διέξοδος λόγω της στάσης του κ. Σαμαρά, ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει, σχετικά, τους εταίρους το καλοκαίρι του 2011. Και επαναλαμβάνει την άποψη πως η μη πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος αποδίδεται στις αντιδράσεις που υπήρξαν, από αντιπάλους του μνημονίου που ξαφνικά έγιναν θιασώτες του, από τα ΜΜΕ, τους πάσης φύσεως «ενδιαφερόμενους», αλλά και σε ένα μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

mme.gr
30/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


["She greeted me pleasantly and almost without any introduction put forward a proposal about which we had not had any indication," Zapatero writes in a book to be published on Tuesday in Spain."Merkel asked me if I was willing to ask for a preventive credit line of 50 billion euros from the IMF, while another 85 billion euros would go to Italy," he said."My response was also direct and clear: 'No'."]

1 comment:

  1. Νέα απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω αποσπασμάτων του βιβλίου που υπογράφει ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, αλλά και μέσω δημοσιευμάτων του γαλλικού Τύπου........

    Στο βιβλίο «Το δίλημμα», εκτός από την αφόρητη πίεση της Γερμανίδας καγκελαρίου και των αγορών προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ο Ισπανός πρώην πρωθυπουργός περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις πιέσεις που είχε δεχθεί ο Γ. Παπανδρέου πριν από τη Σύνοδο των G20 στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011, όταν είχε εξαγγείλει δημοψήφισμα από το βήμα της Βουλής.

    Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, εξάλλου, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί είπε στον Έλληνα ομόλογό του: «Είσαι ένας γα@@@@νος ψυχοπαθής!».

    Ο κ. Παπανδρέου μέσω συνεργάτη του είχε απαντήσει την Τρίτη σε όσα δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, ωστόσο σήμερα έρχεται νέα απάντηση, και πάλι μέσω συνεργατών του.......http://www.zougla.gr/politiki/article/nea-apantisi-tou-gap-sto-vivlio-8apatero-ke-sta-galika-tou-sarkozi
    30/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin