Saturday, November 30, 2013

Σλοβενία: 4,7 δις για τις τράπεζες. -ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας ενέκρινε αργά την Παρασκευή νομοσχέδιο που επιτρέπει στην Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει μέχρι €4,7 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση του προβληματικού τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Το τροποποιητικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε με την υποστήριξη 47 βουλευτών σε ένα κοινοβούλιο 90 εδρών. Το κεντροδεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης το καταψήφισε.

Το νομοσχέδιο παρέχει το νομικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα γίνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) που θα δημοσιευθούν στις 13 Δεκεμβρίου .


«Αμέσως μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, πρέπει επειγόντως να παράσχουμε στους επενδυτές σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και ταυτόχρονα, σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση", δήλωσε ο Mateja Vranicar, αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο.

Και πρόσθεσε: "Τα €4,7 δισ. είναι το μεγαλύτερο ποσό που μπορούμε να επενδύσουμε στις τράπεζες" .

Εγχώριοι και ξένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το κράτος θα χρειαστεί περίπου €4,2 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας .


Τα «stress test» που θα γίνουν με την επίβλεψη της ΕΕ στις μεγαλύτερες τράπεζες της Σλοβενίας, οι οποίες έχουν πληγεί από μεγάλο αριθμό επισφαλών δανείων, αναμένεται να αποκαλύψουν στις 13 Δεκεμβρίου το ποσό που θα χρειαστεί για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.
πηγή:politisnews.eu
30/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin