Friday, November 1, 2013

"Ο Νότος για την Ανάπτυξη": Συνέδριο του ΕΚ στην Αθήνα.

   -
Διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο Νότος για την Ανάπτυξη" (South for Growth) διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σεΚύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 από τις 09:00 μέχρι 16:00. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές καθώς και δημοσιογράφοι από τα κράτη μέλη της Ένωσης.


Σε τρείς διαδοχικές συνεδριάσεις, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφοι από τις έξι συμμετέχουσες χώρες, θα συζητήσουν και θα κάνουν προτάσεις για ισάριθμες θεμταικές ενότητες:

• Πώς θα υπερβούμε την κρίση και θα πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη
• Πώς οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη
• Πώς θα δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας

Η εκδήλωση έχει σα στόχο να ενθαρρύνει το διάλογο για την προώθηση της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στις χώρες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση. Τούτο δε ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014.

Ο διάλογος άρχισε ήδη με την κατάθεση απόψεων του Προέδρου και μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις οποίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο δεξιά.


Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στα ΜΜΕ και στο κοινό.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην συζήτηση και στο twitter χρησιμοποιώντας το hashtag: #south4growth
europarl.europa.eu
1/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin