Thursday, November 28, 2013

Ιαπωνία και Νότια Κορέα αψηφούν νέους κανόνες της Κίνας. -Πτήσεις στη διαφιλονικούμενη εναέρια ζώνη.

Πτήσεις εντός της νεο - κηρυχθείσας ζώνης αεράμυνας της Κίνας πραγματοποίησαν αεροσκάφη της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσαν οι δύο χώρες. 

Η Κίνα διαμηνύει ότι πρέπει να καταθέτουν σχέδια πτήσης τα αεροσκάφη που εισέρχονται στη συγκεκριμένη ζώνη, η οποία καλύπτει περιοχές που διεκδικούν το Τόκιο, η Σεούλ και η Ταϊπέι.
 
Ιαπωνικό αεροσκάφος εκτέλεσε καθιερωμένη πτήση επιτήρησης πάνω από τη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης. Σε ανάλογη ανακοίνωση προέβη και το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας. 
 
Η διαφιλονικούμενη ζώνη αεράμυνας που κήρυξε η Κίνα το περασμένο Σάββατο περιλαμβάνει τα νησιά Σενκάκου (όπως ονομάζονται στην Ιαπωνία) ή Ντιαόγιου (όπως τα αποκαλεί η Κίνα). 
 
Η Ιαπωνία έχει τον έλεγχο αυτών των νησιών, τα οποία διεκδικούν η Κίνα και η Ταϊβάν. 
 
Το Πεκίνο, κηρύσσοντας τη νέα ζώνη αεράμυνας, προειδοποίησε ότι όποιο αεροσκάφος την παραβιάζει μπορεί να αντιμετωπίσει «αμυντικά έκτακτα μέτρα». 
 
Την κίνηση αυτή της Κίνας έχουν καταδικάσει και οι ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλαγής του status quo στην περιοχή. Την περασμένη Τρίτη, δύο αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν στην αμφισβητούμενη ζώνη αεράμυνας.
 
28/11/13
-
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin