Saturday, November 30, 2013

Κρυφτούλι με πόλεμο νεύρων από την τρόικα....

Μετά τις 9 Δεκεμβρίου και τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έρθει στην Αθήνα η τρόικα, η οποία ανέβαλε την προγραμματισμένη επιστροφή της την επόμενη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται αξιωματούχους που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ότι η τρόικα θα επιστρέψει με «σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου».
Όπως δήλωσε, υπάρχουν ακόμα ζητήματα που δεν έχουν κλείσει με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να επέλθει συμφωνία.
Σχετικά με το θέμα της εκταμίευσης της δόσης ο υπουργός Οικονομικών δεν φάνηκε να ανησυχεί και δήλωσε πως αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί τμηματικά.
Στο μεταξύ, νέα συνάντηση για τα ανοιχτά θέματα αναμένεται να έχουν τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπιζόμενος για ακόμη μία φορά την πολιτική της χώρας του ανέφερε ότι «η Γερμανία δεν έχει επιβάλει τίποτα στις άλλες χώρες».

«Υποστηρίζουμε μόνο την τήρηση των συμφωνηθέντων κανόνων από όλους» σημείωσε, απορρίπτοντας την κριτική ότι το Βερολίνο επιβάλλει πολιτικές λιτότητας στους άλλους, ενώ το ίδιο αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες.

«Η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση. Η Ισπανία αναπτύσσεται πολύ θετικά. Έχει ζητηθεί από τη Γερμανία η ενίσχυση των επενδύσεων. Και αυτό κάνουμε τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοκίμασε ήδη το σχέδιό μας για τον προϋπολογισμό. Όποιος θέλει βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει να ασκεί σταθερή δημοσιονομική πολιτική», τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt.
elzoni.gr
30/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. Σύσκεψη στο Μαξίμου: Αγκάθι με την τρόικα οι πλειστηριασμοί...

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και πλέον στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος του έτους, με δεδομένη την αναβολή της επίσκεψης της τρόικας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

    Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά, πως για να μην έχει υπάρξει κατάληξη μέχρι τώρα, υπάρχουν διαφορές.

    "Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν", τόνισε.

    Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι κ. Γ.Στουρνάρας και Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ.Σκορδάς.

    Πηγή: ΑΜΠΕ
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=401723
    30/11/13

    ReplyDelete
  2. Σύσκεψη στο Μαξίμου, ανησυχία για διαφωνούντες....

    Συνεχίζονται οι συσκέψεις ενόψει τρόικας - «αγκάθι» παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Σε εξέλιξη κυβερνητικό σχέδιο για «μαξιλάρι βουλευτών» που θα βοηθήσουν στην σταθερότητα της δικομματικής.

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι κ. Γ.Στουρνάρας και Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ.Σκορδάς.

    Εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και πλέον στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος του έτους, με δεδομένη την αναβολή της επίσκεψης της τρόικας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

    Την ίδια ώρα, «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως για να μην έχει υπάρξει κατάληξη μέχρι τώρα, υπάρχουν διαφορές. «Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν», τόνισε ο υπουργός.

    Ανησυχία στην κυβέρνηση

    Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο της κυβέρνησης για τη «μεταγραφή» βουλευτών που θα τη στηρίξουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έρχονται, βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε κάποιες μέρες νωρίτερα από το Βερολίνο, στο συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, σε «μαξιλάρι βουλευτών» που θα συμβάλουν στην κοινοβουλευτική σταθερότητα της δικομματικής κυβέρνησής του.

    Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Αλίκης Μάτση «Τα μαξιλάρια της κυβέρνησης», στη σελίδα 6 της «Εφημερίδας των Συντακτών« που κυκλοφορεί.

    efsyn.gr
    http://www.efsyn.gr/?p=155318
    30/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin