Friday, November 29, 2013

«Όχι» Κομισιόν στα βρετανικά σχέδια. -ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για την επιβολή περιορισμών στην πρόσβαση μεταναστών από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας του.

Την ώρα που το αντιμεταναστευτικό ρεύμα ενισχύεται στη Βρετανία και ο Ντέιβιντ Κάμερον βλέπει τους υποστηρικτές του να στρέφονται προς το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Independence Party) αναγκάζεται να λάβει μία πιο σκληρή στάση στην είσοδο μεταναστών στη χώρα.


Όπως έκανε γνωστό, ο Κάμερον σχεδιάζει να τροποποιήσει την βρετανική νομοθεσία ώστε οι νέοι μετανάστες στη χώρα να πρέπει να περιμένουν τρεις μήνες πριν να είναι σε θέση να ζητήσουν και να λάβουν επιδόματα ανεργίας, στέγασης.

Επιπλέον, οι μετανάστες θα χάνουν το δικαίωμα να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας έπειτα από έξι μήνες εκτός εάν αποδεικνύουν ότι έχουν απτές πιθανότητες να βρουν μια θέση εργασίας.

Από την πλευρά της, η Κομισιόν ανέφερε ότι θα αντιταχθεί σε οιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας κίνησης των προσώπων εντός της ΕΕ.

Η αντίδραση ήρθε από την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία τόνισε ότι αν η Βρετανία θέλει να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά, οφείλει να το πει.

«Εάν η Βρετανία θέλει να παραμείνει στην ενιαία αγορά, ισχύει η ελεύθερη κυκλοφορία. Δεν μπορείτε να έχετε και την πίτα σας ολόκληρη και τον σκύλο σας χορτάτο, κ. Κάμερον!», δήλωσε χαρκατηριστικά η κ. Ρέντινγκ.

elzoni.gr
29/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin